Doorbraak! Internet bereikt snelheid van het licht

Internet bereikt de snelheid van het licht
De nieuwste afleveringen van The Walking Dead (720p) en de laatste releases van extremezone in een oogwenk binnentrekken? Wel als het aan onderzoekers aan de Universiteit van Southampton ligt.

In een een rapport dat op Nature werd gepubliceerd schijven de onderzoekers over een internetsnelheid die de snelheid van het licht met 99,7 procent benadert. (Als geheugenopfrisser: c=299.792.458 m/s.) Met huidige, commerciële glasvezelkabels wordt slechts 31 procent van de lichtsnelheid gehaald.

Uitgehold

De extreme snelheden worden bereikt door de glasvezelkabel opnieuw uit te vinden, en ze in feite uit te hollen. Hierdoor ondervindt het licht minder weerstand. Door een balans te zoeken tussen minimale latency, maximale bandbreedte en stabiliteit nam de snelheid 1.54 microseconden per km toe ten opzichte van regulier glasvezelinternet. In lekentaal: extreem snel internet zoals we het nog niet kennen.

De glasvezeltechniek die de lichtsnelheid in vacuüm benadert zit -uiteraard- nog in de testfase. Het zal wel even duren voordat er een commercieel uit te rollen variant komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *