Doping-app nu op iPhone en Android

Voeg bolletjestrui-grap hier in
Dus je bent een topsporter, en je hebt knallende koppijn. Mag je dan wel of niet een paracetamolletje nemen zonder meteen al je Olympisch goud te moeten inleveren? De dopingwaaier-app biedt daar nu antwoord op.

Eerst was de dopingwaaier een geplastificeerd kaartje waar alle welles en nietes van medicijngebruik en topsport op stonden. Voordat je als atleet dan wat slikte kon je daar even op kijken of het mogelijk effect had bij een onverwachte controle. Maar goed, het is (bijna) 2014 en dus kan dat echt niet meer. Daarom hebben ze nu een app uitgebracht.

Buiten de gebruikelijke informatie over wat wel en niet kan, staat er in de app ook wat je moet doen bij een onverwachte dopingcontrole en wat je rechten en plichten zijn in zo’n geval, maar ook wat voor effecten alle geneesmiddelen hebben. Mocht je overigens geen smartphone hebben, dan is het geheel ook via een mobiele website te benaderen.

Mochten we hier nog topsporters hebben (FIFA telt niet mee), dan is de app HIER te downloaden voor Android, en HIER voor de iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *