Dota 2 afgelopen kwartaal de meest gespeelde pc-game

Dota 2
De strategiegame Dota2 is van alle pc-games de meeste gespeelde game in het eerste kwartaal van 2013. Marktonderzoeksbureau DFC Intelligence kwam tot die conclusie na een onderzoek in Europa en de VS.

Nummer 2 en 3 in de lijst waren respectievelijk League of Legends en World of Warcraft. League of Legends was sinds de zomer de meest favoriete game onder de pc-gamers en heeft nu zijn positie moeten afstaan aan zijn genregenoot. World of Warcraft volgt op gepaste afstand van beide strategiegames.

Het afgelopen kwartaal steeg het totale gebruik van de top 20 pc-games met 22 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012, een stijging van acht procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. We spelen blijkbaar meer spelletjes tijdens de huidige economische crisis.

Dota 2

Het is onduidelijk hoeveel gamers meededen aan het onderzoek. De gecombineerde gegevens en resultaten volgen onder andere uit een database met meer dan 23 miljoen gamers, die verbonden zijn met de gamedienst XFire. Het onderzoeksbureau heeft de Aziatische markt links laten liggen en Facebook-spellen werden genegeerd. (Via Gamesindustry.biz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *