Download nu zelf de Spraaksoftware van Stephen Hawking

Stephen Hawking
Altijd al eens willen spreken als Stepehen Hawking? Intel heeft de broncode van zijn spraakprogramma gepubliceerd.

Het was de software van Intel die de professor zijn kenmerkende stemgeluid gaf. Nu wil het bedrijf mogelijk maken dat iedereen eigen toepassingen kan schrijven op de code. Die is nu open-source geworden. Je kunt hem downloaden op GitHub. Met een beetje handigheid bouw je nu zelf je eigen Stephen Hawking-spraakcomputer – hoewel dat natuurlijk niet direct de reden was om de software open-source te maken.

Intel heeft altijd al het plan gehad een open source-licentie mogelijk te maken. Die heeft het nu gekregen in de vorm van ACAT, wat staat voor assistive context-aware toolkit. Het systeem gebruikt visuele informatie van het gezicht van de gebruiker om commando’s te begrijpen. In het geval van Hawking zijn dat de spieren in zijn kaakspier. De toepassingen waar Intel aan denkt zijn onder meer sensorgebruik, contextbegrip, woordvoorspelling en andere toevoegingen die de reikwijdte van de software kunnen vergroten.

Voor de download heb je een Windows PC en een werkende webcam nodig. Een gebruiksaanwijzing vind je hier. Op dit blog beschrijft een gebruiker uitvoerig zijn ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *