Downloaden maar: publieke iOS 12 bèta beschikbaar

iOS 11.4 uitgebracht, dit is er nieuw
Ook tvOS is lekker snel te downloaden.

Officieel kunnen ontwikkelaars pas een week aan de slag met de tweede testversie, maar Apple heeft nu al zoveel vertrouwen dat het vandaag de eerste publieke bèta van iOS 12 en tvOS 12 heeft gelanceerd. De besturingssystemen zijn nu ook te gebruiken door mensen die geen ontwikkelaar zijn.

Heb je interesse om de publieke iOS 12 bèta te testen, dan raden we je sterk aan om een back-up te maken via iTunes of iCloud. Open beta.apple.com vervolgens en installeer het profiel. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update en de bèta ligt op je te wachten. Voor tvOS gebruik je dezelfde site via je Apple TV.

Op de Apple keynote wisten we al dat iOS 12 zich ging richten op stabiliteit en snelheid. Ondanks de vele voorzorgsmaatregelen is het niet gelukt om iOS 11 helemaal perfect te maken, zeker gezien de vele problemen. Omdat Apple veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, wordt de al bijna 5 jaar oude iPhone 5S ook voorzien van een iOS-updatemogelijkheid.

iOS 12 moet zelfs de alleroudste toestellen nog iets van extra snelheid meegeven. Daarnaast zijn er kleine vernieuwingen te spotten, zoals een nieuw bestandsformaat voor augmented reality, Adobe-ondersteuning, Apple CarPlay ondersteuning voor derden, Siri shortcuts, Memoji, verbeteringen aan FaceTime én wil Apple jouw telefoongebruik remmen. tvOS focust vernieuwt zich met meer 4K HDR-films en Dolby Atmos-integratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *