Draadloos entertainment aan boord van KLM-toestellen

KLM
Het heeft even geduurd.

We mogen best trots zijn op het Nederlandse KLM, dat natuurlijk met Air France nogal Franse invloeden kent. Dat nationalisme wordt een beetje de grond ingedrukt als je naar de concurrentie kijkt. KLM is zeker niet de goedkoopste maatschappij en het in-flight entertainmentsysteem is niet om over naar huis te schrijven.

Tot zeer recent moest je op vluchten buiten Europa het nog doen met lage kwaliteit displays. Films kijken in DVD-kwaliteit, of iets wat daar in de buurt kwam. Het was altijd een blamage. Gelukkig is KLM de vloot aan het moderniseren en sinds deze maand kun je ook gebruik maken van draadloos entertainment op KLM-vluchten.

Draadloos entertainment is van toepassing op de Boeing 747-400. Let hier dus op bij het boeken van een vlucht, moet je hier gebruik van willen maken onderweg. Het systeem is onderdeel van het inflight entertainment aanbod.

De bibliotheek van KLM aan boord van de Boeing kan gestreamed worden naar eigen mobiele apparaten zoals je smartphone of een tablet. Leverancier AirFi, de samenwerkingspartner van KLM, is verantwoordelijk voor het systeem. Het streamen van entertainment is gratis.

In een later stadium is het de bedoeling dat er ook draadloos internet aangeboden kan worden. Helaas zijn de bij KLM nog niet zover. Jammer, want diverse andere luchtvaartmaatschappijen bieden dit wél aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *