Draadloos opladen: kan dat met de iPhone 8?

Auteur: , 7 Reacties
Wordt dit de nieuwe iPhone 8?

Het zou in ieder geval wel fijn zijn...

Apple is van plan om dit jaar drie nieuwe iPhone modellen te lanceren later dit jaar volgens de Japanse blog Mac Otakara. De nieuwe modellen bestaan uit een 4,7 inch, 5,5 inch en een gloednieuw 5 inch model met een OLED scherm en glazen behuizing.

Volgens de blog, die gebruik maakt van bronnen die werken bij Apple’s bevoorradingsafdeling, heeft alleen het OLED model een glazen behuizing en een draadloze oplaadmogelijkheid.

Eerder stond in een rapport van analist Ming-Chi Kuo dat alle iPhones in 2017 glazen behuizing hadden en draadloos opgeladen konden worden. Het is dus afwachten wie er precies gelijk heeft.

Mac Otakara schreef eerder al dat de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus modellen niet beschikten over draadloos opladen en nog steeds gebruik zouden maken van het aluminuim design dat Apple gebruikt sinds de iPhone 6.

MacRumors heeft het rapport van de Japanse blog geprobeerd te vertalen. Er wordt in het rapport beweert dat het draadloos opladen geen ingebouwde feature is. Je hoeft dus niet per se over te stappen op draadloos opladen als je dat niet wilt.

Draadloos opladen zou mogelijk zijn via een los accessoire, gebaseerd op de technologie van het Chinese bedrijf Luxshare.

Als het rapport waar is, kunnen de volgende iPhone’s dus gedeeltelijk beschikken over draadloos opladen. Toch wordt een vergelijking getrokken met het snel opladen van de de Samsung Galaxy S7. Het zou namelijk ook kunnen dat draadloos opladen er voor zorgt dat je iPhone sneller oplaadt.

Vooralsnog is het nog niet helemaal duidelijk wat de plannen van Apple precies zijn met betrekking tot draadloos opladen. Maar hopelijk verlost Apple ons snel uit ons lijden.

Overigens gaan er ook geruchten dat de iPhone 8 $1,000 zou gaan kosten.7 reacties

Wel spijtig dat de IPhone 8 of X een kleiner scherm heeft dan de plus modellen . Ik heb nu de 6 plus en wil de 8 of X kopen maar hoop dat de schermgrote meevalt waar ik zeer veel belang aan hecht .
Mag van mij achterwege blijven. Volstrekt nutteloos dat draadloos opladen. Aan de draad kan ik m’n telefoon nog gewoon optillen terwijl hij verder laad. Bovendien zit er ook een draad aan de lader dus als ik hem ergens anders wil opladen moet ik alsnog de lader verplaatsen nutteloze toevoeging.
@lariekoek: ja nutteloos als je het niet kent.
Waterproof was ook onzin en nu zweren Apple users erbij.

Beetje het automaat rijden voor ouwelullen verhaal. Allemaal gelul totdat ze ermee gereden hebben.
@turbobrick: ik ken het al jaren van m’n tandenborstel en die kan ik ook niet gebruiken als hij aan het opladen is zonder dat hij stopt met opladen, omdat hij van de oplader af moet. Bovendien laad ik hem vrijwel alleen s nachts op dus of hij dan op een vaste plek vlakbij een draad ligt of aan een draad boeit mij niet en wannneer hij onverhoopt overdag opgeladen moet worden en ik heb hem nodig dan kan ik hem gewoon optillen en blijft hij laden.
Waterproef is voor mij ook onzin, gebruik hem niet op de wc of in het zwembad en ik gebruik nog gewoon een plu tegen de regen.

Automaat rijd ik regelmatig dat is dan wel best prettig, maar heeft weer niets met de discussie te maken.
@lariekoek: Waterproofing heeft zijn nut al bewezen, en de Apple communitie is ook al overstag dus dat lijkt me een duidelijke zaak.

Als ik mijn telefoon optil kan ik direct weglopen en ben klaar, en ja dan stopt het bijladen.
Ik heb geen Iphone dus hoef niet 2x per dag te laden en het draadloos laden is perfect voor het bijladen.
Al pak je hem 1000x op een dag op is er niks aan de hand.
Jij zit 1000x vast met een snoer wat zijn beperkingen kent.

Een automaat is absoluut niet nodig in een auto .. Dat klopt ook, maar wel erg prettig.
Draadloos laden net zo, absoluut geen must, maar wel prettig als je het hebt.

Enne, je kunt ook gewoon via een snoertje laden hoor, dat kan in 2017 ook gewoon. Enne met Quickcharge wel te verstaan. Mischien heb je dat in 2018 wel op de iphone.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).