Draadloos opladen kan nu eindelijk gaan doorbreken

Auteur: , 2 Reacties
Draadloos opladen kan nu eindelijk gaan doorbreken

Het idee van draadloos opladen is leuk, maar zoals er vroeger talloze verschillende soorten opladers waren, hebben we nu al te maken met drie verschillende standaarden voor de draadloze variant. Zo gaat dat nooit werken natuurlijk. Maar er is hoop, want er is een alliantie gevormd.

De samenwerking bestaat uit twee van de drie allianties die momenteel draadloos opladen faciliteren en allen de grote techbedrijven achter zich hopen te krijgen. Dit zijn:

  • Het Wireless Power Consortium (WPC)
  • De Power Matters Alliance (PMA)
  • De Alliance for Wireless Power (A4WP)

De Alliance for Wireless Power (A4WP) en de Power Matters Alliance (PMA) hebben de krachten gebundeld en zullen elkaar techniek en know-how over inductieladen uitlenen, terwijl ze beiden op hun eigen standaard blijven voortborduren.

Hierdoor blijven er twee grote spelers over. De eerdergenoemde alliantie en het alleen oprererende Wireless Power Consortium, beter bekend als Qi, waar namen als Google en Nokia al gebruik van maken. Echter, Samsung en LG zijn geswitched naar PMA en scharen zich daarmee in het rijtje met bedrijven als Intel, AT&T, Starbucks, McDonalds (PowerKiss) en The Coffee Bean and Tea Leaf.

Als consument kan het ons eigenlijk weinig boeien welke standaard de overhand krijgt. Als er maar één standaard de, eh, standaard wordt. Of maximale comptabiliteit tussen verschillende technieken wordt gerealiseerd.

Zo werkt draadloos opladen
Zo werkt draadloos opladen2 reacties

zou tijd worden, heeft veels te lang geduurd. hoelang kun je tandenborstels al draadloos opladen? Ik heb trouwens een qi lader gekocht via ebay voor 15 dolllar inc. shipping. ben benieuwd of het wat is. “europese” modellen zijn op moment nog achterlijk duur.
@Laue: 2 jaar geleden heb ik voor iemand een iphone hoesje met draadloos laad station van philips gekocht voor 30 euro, werkte als een tiet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).