Draadloze internetsnelheid van 1 terabyte per seconde

Auteur: , 1 Reactie
1-terabyte-per-seconde

Onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk hebben het voor elkaar gekregen.

Eén terabyte per seconde klinkt indrukwekkend, maar als we na gaan denken wat dit betekent wordt het pas echt bijzonder. Als deze snelheid in de toekomst de norm wordt, dan kunnen we bijvoorbeeld honderd films in drie seconden downloaden, en wordt de snelheid van je huidige 4G-netwerk 65.000 keer sneller.

Onderzoekers van het 5G Innovation Centre aan de Universiteit van Sulley gebruikten een draadloze 5G verbinding om deze recordsnelheid te behalen, zo werd bekend tijdens de V3 mobile conference.

Test
De snelheid werd behaald tijdens een test, met een afstand van 100 meter, waarbij speciale zend- en ontvang-apparatuur gebruikt werd die op de Universiteit ontwikkeld is. Het is de bedoeling om de techniek in het begin van 2016 over de gehele campus te verspreiden, waarna de definitieve versie in 2018 aan de wereld wordt gepresenteerd.

Dit wil overigens nog niet betekenen dat we deze belachelijke snelheid over drie jaar direct kunnen gebruiken. Latency is namelijk nog steeds een probleem waar we volgens de onderzoekers in de toekomst mee te maken blijven hebben. Deze vertraging moet teruggebracht worden naar één milliseconde om de mogelijkheden van 5G goed te kunnen benutten.1 reactie

Ik ben toch wel benieuwd naar de lange termijn effecten van al die straling op ons.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).