Draai de Nintendo Switch op Android [download]

Draai de Nintendo Switch op Android [download]
De emulator is hier.

In de geschiedenis van consoles zijn slimmeriken er bijna altijd wel in geslaagd om emulators te maken. Bij de huidige moderne consoles is dat wel anders, maar bij Nintendo valt altijd wel wat te halen. De vraag was dan ook niet of de Nintendo Switch als emulator aangeboden zou worden, maar wanneer.

Die tijd is nu aangebroken. Onder de naam MonoNX is een Switch emulator voor Android ontwikkeld door het Ryujinx Team. De emulator maakt gebruik van een NVIDIA processor, net als de Switch zelf. Via GBAtemp worden APK-bestanden aangeboden. Het gaat hier puur om de basis van de Switch.

Dit betekent dat grafische zaken niet goed worden weergegeven en dat enkel homebrew gedraaid kan worden. Ook is de FPS heel laag. De emulator is vooral bedoeld voor ontwikkelaars die zich willen verdiepen in de software van de Nintendo-console. Het draaien van ROMs op de emulator is geheel aan jezelf. Er is niets mis met het runnen van een ROM afkomstig van een gekocht spel, maar het downloaden van games om te draaien op de emulator is niet helemaal kosjer. Een voorbeeld video check je hieronder.

[gv data=”881bhr0XVvg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *