Draai nu Android op je PC of Mac met BlueStacks

Auteur: , 8 Reacties
Draai nu Android op PC of Mac

Heel wat mensen gebruiken WhatsApp als een alternatief voor smsjes versturen, en dat kan best handig zijn. Maar alleen heeft het programma geen desktopinterface, in tegenstelling tot Apple's iMessage, waardoor je altijd je telefoon bij de hand moet hebben. Maar nu kan je dat omzeilen door Android op je computer te gebruiken.

Virtualisatie van software is altijd al mogelijk geweest op de een of andere manier, maar zelden is dat een mobiel OS op een desktop. Met BlueStacks, gratis te downloaden voor Windows of Mac, kan je Android apps downloaden en draaien binnen een virtueel tablet. Niet alleen heb je dus een mooie manier om WhatsApp te draaien, maar ook spelletjes die niet voor desktops beschikbaar zijn.

De Play-Store op een Mac

WhatsApp moet overigens nog geactiveerd worden, en omdat je computer geen telefoonnummer heeft moet je dat van een ander toestel pakken (bijvoorbeeld een oud prepaid kaartje). Vervolgens zal de automatische activatie mislukken, en krijg je via dat nummer een activatiecode door. Vul die in, en je hebt een werkende WhatsApp op je desktop of laptop zonder dat je daar een andere computer voor hoeft te kopen.

Natuurlijk houdt het daar niet bij op, je hebt de hele Google Play-store tot je beschikking, dus alles wat een Android-toestel kan, is nu ook mogelijk op een desktop. De knoppen worden onderaan het scherm weergegeven, en werken dus net zoals elk ander Android-toestel.8 reacties

Ik gebruik het al een paar weken. Let op: het is of of. Dus geen Whatsapp op je tel en op je pc tegelijk! Behalve natuurlijk als je een andere telnr. gebruikt.
@dotternetta: sorry, dat stond ook in het artikel []-)
@dotternetta: En tóch heb ik het ooit voor mekaar gekregen om op 2 telefoons mn whatsapp berichten binnen te krijgen. Denk dat het tegenwoordig wel gepatched is overigens.
leuk om android only games te spelen. Een OS virtualiseren is IMHO altijd een “net niet” het is vaak trager en extra handelingen met opstarten. En ik blijf het zeggen, gebruik email in plaats whatsapp, op alle apparata syncroom en werkt perfect.
gebruik toch gewoon Viber mensen.
het is zowel voor ios als android
zowel voor smartphone als voor PC/MAC
en het is gratis
en je kan er mee bellen

3 voordelen extra tov Whatsapp maw
Kut man, wanneer komt er nou eens een WhatsApp Windows óf online webbased cliënt. Dit werkt alsnog niet. Hoezo zou ik Android apps willen draaien..
@MLTB: die komt dus niet, want het is een vervanger SMS, niet voor MSN..
@JaxDryke: Sorry hoor, smartass

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).