Dramatisch Xbox Series X controller probleem aangepakt

Dramatisch Xbox Series X controller probleem aangepakt

Microsoft heeft actie ondernomen en eindelijk heb je niet langer met dit Xbox Series X controller probleem te maken. Gelukkig maar!

Zit je lekker te gamen op je Xbox Series X, stopt de controller er plots mee. Raar maar waar. De console had te maken met een issue waar tijdens een game sessie de controller er opeens mee kon stoppen.

Xbox Series X controller probleem

Microsoft heeft kunnen opsporen wat het probleem was. Er is nu een update uitgerold voor de console waar de connectie problemen met de controller opgelost zouden moeten zijn. De update brengt nog een aantal andere zaken met zich mee. Zo introduceert Microsoft knoppen voor de functies Auto HDR en FPS Boost naar de console. Daarnaast is er betere ondersteuning voor de Xbox Wireless headset.

Xbox-medewerker Jason Ronald zegt dat het issue met de controller nu verleden tijd is. Gelukkig maar, want dit was niet bepaald een klein probleempje waar een select groepje mensen last van hadden. Op het forum van Xbox zijn tientallen draadjes te vinden waar mensen klagen over connectie problemen met hun controller en de Xbox Series X. Mensen zetten de console aan, starte een game op en vervolgens verloor de draadloze controller de connectie met het apparaat. Daarna ging de controller weer proberen opnieuw verbinding te maken en dit bleef zo gaan.

Het issue speelde al sinds november, maar moet nu dus opgelost zijn met de nieuwste Xbox update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *