Dreigementen aan het adres van Popcorn Time gebruikers

Auteur: , 5 Reacties
Fanatieke Popcorn Time gebruiker

We hebben goed nieuws en slecht nieuws voor Popcorn Time gebruikers...

Laten we positief beginnen: Popcorn Time in je browser is terug. Dat wil zeggen, voor zo lang het duurt, want er zijn rijen dik belanghebbenden die deze illegale streamingdienst zo snel mogelijk weer op zwart gooien. Dit gebeurde met het vorige initiatief ook al snel. Tot die tijd check je HIER je favoriete films en series gemakkelijk vanuit je browser.

Stichting BREIN loert op je!

Dan nu het slechte nieuws. Tim Kuik, directeur van Stichting Brein, volgt de ontwikkelingen uiteraard op de voet. Het zou hem niet verbazen als er binnen een maand een Nederlander een boete krijgt voor het kijken via de illegale streamingdienst, zo laat hij aan BNR weten. Daarmee reageert Kuik op de webversie van Popcorn Time. Het is illegaal en kijkers stellen zich op deze manier heel gemakkelijk bloot aan schadeclaims van rechthebbenden.

Nog te hete soep?

Hoe heet wordt de soep gegeten? Spontane angststuipen hoef nog niet te krijgen, want om individuen persoonlijk aan te klagen hebben, is de medewerking van de providers nodig die vervolgens privacy gevoelige informatie moeten verstrekken. Daar zijn ze nooit zo happig op. Hoe dat op dit punt bij wet is geregeld, is nog erg onduidelijk.5 reacties

VPN
@ffw88: Of je gebruikt PeerBlock, is bovendien gratis. Maar VPN is inderdaad beter. Beste is natuurlijk PeerBlock i.c.m. VPN.
IP =/= Rechtspersoon. Dat dit IP naar gebruiker nog niet de recht zaal is uitgelachen blijft me verbazen. Maar als er 2 papi’s op een scooter iemand dood rijden en elkaar de schuld blijven geven is er “onvoldoende bewijs”. Toppie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).