Dr!ft: een slimme op afstand bestuurbare auto [video]

Dr!ft: een slimme op afstand bestuurbare auto
Volgens de makers is dit een revolutie op het gebied van bestuurbare auto’s.

Niet zozeer vanwege het feit dat je de autootjes kan besturen vanaf je smartphone, maar omdat de auto’s je een écht gevoel moeten geven. In tegenstelling tot de meeste bestuurbare auto’s kun je met Dr!ft, zoals het product heet, gecontroleerd rijden. Via een app is je smartphone verbonden met de auto. Zowel de app als de auto kunnen van updates worden voorzien.

Daarnaast hebben de auto’s geen specifieke ondergrond nodig, waardoor ze op veel plekken inzetbaar zijn. Hoe realistisch de miniatuurauto’s echt sturen is lastig te zeggen. Het project begeeft zich op dit moment op Kickstarter en het Duitse team achter Dr!ft probeert zo geld op te halen. Via 822 backers is er al meer dan 140.000 euro opgehaald. Het streefbedrag bedroeg 80.000 euro, daar zijn ze dus ruim overheen.

Voor 129 euro krijgen early birds een pakket. Dit pakket bestaat uit een rode of zilveren auto, een laadkabel, een handleiding en een schoonmaakproduct voor de banden. Dr!ft is een geinig tussendoortje voor in de pauze op kantoor, of je hier meer dan 100 euro aan wil besteden is natuurlijk aan jezelf. In augustus 2017 kunnen de eerste geïnteresseerden aan de slag met hun miniatuurauto.

[gv data=”yEIhyNEHWnU”][/gv]

[gv data=”Mc9UlG2h5tI”][/gv]

Met dank aan Methaniël voor de tip!

Nog geen reacties

  1. Lachen, maar ik ben toch liever aan het ouwehoeren met mn collegas dan met mn telefoon, ook al blijkt dat tegenwoordig al niet meer normaal te zijn…

  2. Moest het nu een schaalmodel van -ik zeg maar iets- een Ferrari of een iconisch Mercedes zijn waarvan je de carrosserie zelf in elkaar kon steken en daarna kon knallen via je smartphone, had ik het wel iets gevonden.. maar nu, meh.

  3. Dit is wel een beetje aan de prijzige kant, vinden jullie ook niet? En alleen omdat ze andere rubber samenstelling hebben gemaakt…. heb laatst twee bestuurbare auto’s gekocht ik de us voor 25 dollar, op te laden via USB echt top dingen.

  4. Meh…
    Voor pak ‘m beet 100 euro, heb je ook een volledig instelbare, zelf te bouwen driftauto van Tamiya in schaal 1:10. Als je goed genoeg bent kun je er zelfs wereldkampioenschap drift mee rijden in Nederland: D1-10.nl ?

  5. Ja leuk zo’n super realistisch reagerende RC-wagen, die meteen dat gevoel weer wegneemt als je dat met je smartphone moet besturen.. Doe er dan een afstandsbediening bij. Also, de afwerking van de bodykit ziet er nou ook niet geweldig uit. Maar wat kan je verwachten voor 129 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *