Drie iOS 12-concepten die Apple direct door zou moeten voeren

iOS 12 lock screen
Apple gaat geen al te grote wijzigingen doorvoeren in iOS 12, maar deze tips mogen ze wat ons betreft meenemen.

In iOS 12 draait alles om stabiliteit. Dat kan ook niet anders, want Apple is het aan zijn stand verplicht om eindelijk weer eens een besturingssysteem af te leveren zonder storende bugs. Dat weerhield een enthousiaste designer er niet van om aan de slag te gaan met een aantal nieuwe concepten voor iOS.

iOS 12 sound bar

We moeten toegeven: de ontwerper is niet over één nacht ijs gegaan, want zijn designs zien er strak uit. Denk bijvoorbeeld aan de volumeregelaar, die nu subtiel aan de bovenkant van het scherm verschijnt. Ook het idee om de camera-instellingen in de camera-app beschikbaar te maken kan op onze goedkeuring rekenen.

iOS 12 camera

Benieuwd naar de andere concepten? Die check je op Behance.

7 reacties

    • @lolindir: Ja ik mis dat toch echt in IOS, super irritant als blijkt dat Google Maps bijv bijna uit staat qua geluid en je het enkel kunt aanpassen als er daadwerkelijk instructies worden gegeven.

      • @gwnbmw: Al heel vaak verteld maar speciaal voor jou haal ik wat standaard dingen even aan:

        Zo maar ff uit de losse pols.

        – Groeperen van notifications, het is nu 1 grote bende op het lockscreen van iedere notificatie opzich
        – icons plaatsen waar jij dat wilt, zonder verplichte aansluiten van icons (van boven naar onder en van links naar rechts) Dus al plaats je 2 icons rechts onder op een pagina, dan moet dat kunnen.
        – Customising, ipv al 10 jaar naar hetzelfde OS te kijken, dus zelf je icons kiezen, thema’s, live wallpapers, widgets daar waar jij ze wilt
        – Clear All task kill optie ipv het 26x swipen van alle losse tasks
        – simpel via BT bestanden kunnen delen met wie dan ook, waar dan ook ter wereld ipv Wifi afhankelijk te zijn.
        – echt 1 screen multitasken … Op de Ipad kan dat overigens wel maar de manier waarop is erg onhandig.
        – foto’s simpel plaatsen op de IOS device zonder gekloot met 3rd party apps en trage Icloud gedoe
        – Foto rol voorzien van mappen in mappen ipv 1 grote tijdlijn. Dus een album Vakantie en daarin de subfolders Vakantie 2016, 2017, etc. Ipv een hele rij Albums en dus geen overzicht met veel bestanden.
        – kappen met die pincode onzin na het niet gebruiken van de device na 48 uur. Een biometric unlock is na 48 uur nog steeds safe. Of geef mensen tenminste de optie om dat aan/uit te zetten.
        – weg met die gare default Safari browser … Ja je kan wel 1000 alternatieven downloaden maar je kunt ze niet als default browser zetten en kom je met URLs steeds uit bij Safari.

        Onderbouwing genoeg ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *