Drie toffe trailers die je deze week gemist hebt

Jon Snow is niet de enige badass vertolkt door Kit Harrington
Trailer zijn een heerlijk deel van de voorpret.

Jazeker, ondanks het feit dat Game of Thrones even op zich laat wachten en Westworld nog lang niet uitkomt, is Home Box Office alsnog druk bezig. Zo bracht het netwerk deze week een nieuwe trailer uit van een aankomende miniserie. Naast Gunpowder kwamen er deze week nog twee andere indrukwekkende trailers uit. Zonder verdere poespas zijn dit drie trailers die je deze week gemist hebt.

Gunpowder – 18 december
[gv data=”RgZmFyJdloQ”][/gv]

“Remember, remember! The fifth of November, the gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot!” Zo luidt het begin van het versje rondom het complot om het Britse parlement op te blazen, wellicht bij je bekend door de film ‘V for Vendetta’. HBO zet dit complot om in een miniserie met in de hoofdrol Game of Thrones’ Kit Harington. Overigens speelt hij niet de bedenker van de aanslag, Guy Fawkes, maar een handlanger van de plotter.

Waco – januari 2018
[gv data=”TyJMdoHaHyM”][/gv]

Waco vertelt het verhaal van een religieuze cult met een polygame leider aan het hoofd van de groepering. De miniserie heeft acteurs als Michael Shannon (Man of Steel, Take Shelter, Midnight Special) en Taylor Kitsch (Battleship, True Detective) in de hoofdrollen met een supporting cast tevens gevuld met bekende namen. De serie lijkt zich te gaan focussen op het grijze gebied van religie. De wet en geloof zullen lijnrecht tegenover elkaar staan en het publiek mag – zo lijkt uit de trailer – bepalen wat wel en niet juist is. In de gaten houden, dus!

A Quiet Place – mei 2018
[gv data=”p9wE8dyzEJE”][/gv]

En tot slot was daar plots A Quiet Place, een horrorfilm met een heel bijzonder concept. Het horrorgenre is altijd al een niche geweest dat op zoek is naar nieuwe manieren om het publiek te boeien (en bang te maken). ‘Found footage’-films zoals Paranormal Activity en Blair Witch Project waren nieuwe manieren van verhalenvertelling en ver daarvoor waren er slashers als A Nightmare On Elm Street en Friday the 13th die het genre definieerde.

A Quiet Place is een high-concept horrofilm waarbij het verhaal wordt verteld van een familie die door een bovennatuurlijk monster wordt geteisterd. Niet uniek? Nou, de catch is dat het wezen alleen ‘eng gaat doen’ als de familie geluid maakt. De film neemt dus een loopje met bekende horror-elementen en haalt een van de belangrijkste aspecten naar voren: geluid. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe eng het kan zijn als een familie – alleen communicerend met gebarentaal – plots door een klein geluidje een horropartij ontketent. Oh, en in de hoofdrollen (real life koppel) Emily Blunt (Sicario, Edge of Tomorrow) en John Krasinski (The Office, 13 Hours).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *