Drive Watch: het ideale horloge voor in de auto

Drive Watch: het ideale horloge voor in de auto
Want je hand hoeft nooit meer van het stuur af.

Niet lang na het verschijnen van de Bugatti Veyron in 2005 kwam het Zwitserse horlogehuis Parmigiani met een hoogst opmerkelijk ontwerp: een klokje dat naar achteren is gericht. Erg praktisch voor de bestuurder van een auto die ruim 400+ km/u haalt, want zo hoeft de hand niet van het stuur gehaald te worden om de tijd te checken.

Dergelijke klokjes gaan al snel de 200.000 euro voorbij. Omdat er dagen zijn waarop we dat niet hebben kijken we vandaag naar dit alternatief: het Drive Horloge. Ontworpen door Londenaar Gus Petrikas. Het horloge is geïnspireerd op klassieke auto’s, met een 12-uurs wijzerplaat in de vorm van een tellerklok uit de jaren zestig en een analoge wijzer, omringd door een cast van aluminium. Badass klokkijken voor bezitters van analoge auto’s, als je het ons vraagt.

Helaas is Petrikas’ horloge niet te koop. Vooralsnog zijn het renders op Behance. Renders die hopelijk snel op de productieafdeling van een horlogemaker komen te liggen.

[lg_folder folder=”0_Divers/DRIVE_watch_design/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Begrijp werkelijk niet dat er volledig voorbij gegaan wordt aan datgene wat iedere auto heeft:

    “het ideale horloge voor in de auto, want je hand hoeft nooit meer van het stuur af..”

    inderdaad.. zonder horloge en zonder mijn handen van het stuur te halen zie ik in 1 seconde hoe laat het is op het klokje in het dashboard in het LCD display in de toerenteller… wat daar al jaren zit en wat iedere auto heeft.

    Dit is by far de meest zinloze innovatie die ik ooit gezien heb.. en mooi vind ik hem ook niet.. dus design technisch mijn inziens ook al verspilde tijd.

    • @Freewarefreak: Mijn auto heeft het niet hoor.. Bij mij zit het boven op het dashboard in het midden.

      Maar als je een horlogefan bent (zoals ik) zijn het op zich leuke klokjes erbij voor in de verzameling, zolang ze een leuke prijs hebben.

      O.T.: Dit soort klokjes bestaan overigens al heel lang, Diesel heeft ook een klok in deze vorm en er zijn ook andere merken met eenzelfde configuratie.
      Daarnaast zijn er horloges in de klassieke vorm waarbij de wijzerplaat één uur is gedraaid (12 uur zit op de 1 uur positie) waardoor aflezen in de auto ook makkelijker is. Deze komen al uit de jaren 60 of soms zelfs nog ouder. Zijn destijds ontworpen voor de racerij.
      Eigenlijk is het dus totaal niks nieuws.

  2. @Freewarefreak:
    Ik heb geen klokje in mn auto, vind het wel een gaaf model en zou hem graag willen hebben.

    Lang niet elke automobiel heeft een, al dan niet digitaal klokje bij de toerenteller. Misschien alle moderne meuk wel, maar laten we het over echte auto’s hebben. Eentje met een bij deze wijzerplaat passende tellerplaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *