Drone smokkelt goederen Thaise gevangenis in

Auteur: , 1 Reactie
drone

Thaise gevangenisbewaarders keken raar op toen er ineens een afgeladen drone met telefoons en andere spullen over de muren kwam gevlogen.

De bewakers van de Khao Bin Prison in Thailand namen een DJI Phantom Drone in beslag die het gevangenisterrein op vloog. Criminelen hoopten hiermee verschillende voorwerpen binnen te smokkelen. Zo zaten er twee Nokia telefoons aan de drone getapet, inclusief vier SIM-kaarten, twee Bluetooth-apparaten en een koptelefoon. Ook lijkt er een soort chip meegesmokkeld te zijn, die verstopt zat in een plastic fles.

Degene die dit plannetje bedacht, was schijnbaar nogal zeker van zijn drone-skills, want de Khao Bin gevangenis staat bekend als één van de best beveiligde gevangenissen van Thailand. Toch crashte het vliegtuigje in een boom op het gevangenisterrein. Dit is niet de eerste keer dat drones worden gebruikt voor deze criminele activiteiten. Onlangs werd er ook geprobeerd om drugs een gevangenis binnen te krijgen.

drone-thailand

Geld waard
Iemand van buitenaf bestuurde de drone vanaf een veilige afstand dankzij een draadloze GoPro-camera en wifi-signaalversterker. Mocht deze spectaculaire missie geslaagd zijn, dan kon dat volgens Thaise expert flink wat geld opleveren binnen de gevangenismuren. De twee telefoons zijn al miljoenen Baht waard, omgerekend is één miljoen Baht meer dan 23.000 euro. De piloot van de drone is nog niet gevonden, zo meldt de Bangkok Post.1 reactie

Toch vind ik die drones wel cool. Hoe je het ook wendt of keert, men maakt er altijd heel creatief gebruik van… Vraag me af of het ook veel voor drugssmokkel gebruikt wordt.. Zo’n ding krijg je toch makkelijk over de grens?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).