Drones krijgen binnenkort een kentekenplaat

Auteur: , 1 Reactie
Speederbike-Drone

Nou, dan zal een jaarlijkse drone-APK en een verplichte verzekering ook niet lang op zich laten wachten.

D66-EuroparlementariĆ«r Matthijs van Miltenburg wilt dat alle onbemande vliegtuigjes – amateur en professioneel – een kentekenplaat. Geen echt stuk rechthoekig metaal, uiteraard, maar een verplichte chip waarin informatie over de eigenaar wordt opgeslagen. Veroorzaakt de drone een crash, dan kan de verantwoordelijke worden achterhaald.

Aansprakelijkheid

Vandaag wordt er in Brussel gestemd over het plan, maar dat een ruime meerderheid van het Europees Parlement voor de maatregel is, staat al vast. D66 verdedigt het plan door te stellen dat “elk land zijn eigen regels” heeft omtrent drones, en dit een opmaat is naar meer uniforme regelgeving. In sommige landen zijn helemaal geen regels, in Nederland mag bijvoorbeeld niet boven bebouwing worden gevlogen. Ook wil Van Miltenburg meer regels voor aansprakelijkheid omdat drone-ongelukken “verdere ontwikkeling van de onbemande luchtvaart in de weg zouden staan”.

Tja, een hoop hypothetische voorbeelden om gewoon EU-matig totaalcontrole over drones te willen krijgen. Want een verplichte GPS-tracker komt opeens wel heel dichtbij als er toch al een verplichte traceerchip in moet.1 reactie

men zou beter eerst eens fietsen een kentekenplaat geven, hoe suicidaal sommige rijden omdat men toch een zwakke weggebruiker is, is schandalig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).