Drones meenemen op vakantie? Doe het maar niet…

Fraai drone-shot van een tropisch oord
Je kent ze vast wel, de prachtige dronevideo’s op internet. Het is echter niet zo verstandig om zelf in het vliegtuig te stappen en in een tropisch oord zelf aan de slag te gaan met een drone.

Je zou namelijk niet de eerste zijn die zijn dure speeltje al kwijt is, voordat je het vliegveld verlaten hebt. Veel landen weten namelijk nog niet goed hoe ze met drones om moeten gaan en weren ze daarom het liefst helemaal. Waar je in Nederland een boete kunt krijgen als je als professional vliegt met een drone, kom je op sommige plekken niet eens door de douane met een drone in je koffer.

We kenden dergelijke verhalen al uit Brazilië, maar droneliefhebbers kunnen nu ook Cuba toevoegen aan het lijstje met landen die ze moeten ontwijken. Documentairemaker Dane Christensen wilde zijn DJI Phantom graag meenemen om wat mooie shots van het land te maken, maar werd bij aankomst in Cuba meteen apart genomen en moest de drone inleveren.

Wat we hiervan kunnen leren? Check voor je in het vliegtuig stapt of je vakantiebestemming drones toestaat. Zo nee, laat ‘m dan lekker thuis.

[gv data=”dDyMLmF_DSM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *