Drones vol explosieven neerschieten in Arizona

Drones vol explosieven neerschieten in Arizona
Kleiduiven schieten voor gevorderden.

Zo heeft een slimme ondernemer in Amerika een systeem bedacht waarmee zijn klanten op drones kunnen schieten die volhangen met explosieven. Het bedrijf Gnat Warfare, gebaseerd in Arizona, maakt de drones zelf. In de vleugels van de drones zitten capsules met buskruit. Zodra deze capsules geraakt worden dan ontploft het. Gelukkig is de explosie niet zo groot dat meteen de drone neerstort.

Anders zou het wel een heel duur geintje worden. Vooralsnog kost een sessie 4000 dollar. Voor dat geld kan je met een groep een middag op de drones schieten. Hiervoor reist Gnat Warfare door heel Amerika. Zo worden ze vooral ingehuurd tijdens verjaardagspartijen en schietevenementen. Gnat Warfare zegt zelf dat ze al bijna 20 groepen hebben gehad.

De drone is uitgerust met een benzinemotor waardoor hij maar liefst een snelheid van 135 kilometer per uur weet te behalen. Doordat een getrainde piloot de drone bestuurd is het nog aardig lastig om raak te schieten. Mocht een drone toch uit de lucht worden geschoten dan zijn de vleugels eenvoudig weer te vervangen.

Naast de vliegende drone met explosieven heeft Gnat Warfare ook een drone die je met een machine geweer uit de lucht kan schieten. Deze zal daarna dan ook niet meer gebruikt kunnen worden, mits je raak schiet natuurlijk.

Dit lijkt mij in opzet aardig commercieel. Ik vraag me dan ook af hoelang het nog duurt voordat de FAA een kijkje komt nemen.

[gv data=”B3fHJfku8A0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *