Dropbox lanceert Carousel, een app die al je foto’s & video’s overzichtelijk maakt

 Carousel
Dropbox heeft vandaag een nieuwe dienst gelanceerd waar je al je beeldmateriaal in een overzicht kunt zetten.

De nieuwe dienst van cloudgigant Dropbox – ze hebben wereldwijd inmiddels 275 miljoen gebruikers – moet het een stuk makkelijker maken op foto’s en video’s van je mobiele apparaten op te slaan én te managen. Het beeldmateriaal wordt bewaard in Dropbox en via de Carousel-app op een chronologische volgorde (per evenement) gepresenteerd. Visueel ziet dat er best aantrekkelijk uit. Ook kun je instellen dat nieuwe foto’s automatisch in Carousel worden opgenomen.

Foto’s hoef je op deze manier niet meer op te slaan op je telefoon, maar komen in de cloud van Dropbox te staan. Of zoals ze dat zelf in hippe techtaal zeggen:

“Carousel isn’t constrained by the space on your phone, which means you can finally have your entire life’s memories in one place.”

Carousel maakt het ook mogelijk om foto’s en video’s – tot een paar honderd tegelijk – met andere te delen vanuit de cloud. Die hoeven de Carousel-app daarvoor niet zelf te hebben, een telefoonnummer of e-mailadres van die persoon is voldoende. Foto’s die andere Carousel-gebruikers met jou delen kun je vervolgens meteen opslaan in de Dropbox-cloud, waarna ze in de app worden gepresenteerd.

Dropbox heeft de app uitgebracht voor Android en iOS. Of en wanneer er een Windows Phone-versie komt is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Dropbox/Carousel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *