Wat gebeurt er allemaal als je op deze Netflix knop drukt?

Auteur: , 4 Reacties
The Switch van Netflix

Wel, naast een film of serie starten doet deze knop nog veel meer. Het beste van dit alles? Netflix legt uit hoe je deze knop zelf in elkaar zet!

Voor wie nog denkt dat dit een grap is: Nee. Het is echt! De streamingdienst heeft de knop onthuld op de World Maker Faire in New York en moet ervoor zorgen dat je nu nog sneller gebruik gaat maken van de dienst en dus weer een stukje meer verslaafd gaat worden.

Zodra je op de knop drukt zullen de lampen in de kamer dimmen, Netflix zal worden opgestart, en je favoriete eten wordt besteld. Of dat laatste vlekkeloos zal werken in ons land betwijfelen we, maar de eerste twee opties kunnen zeker worden gerealiseerd. Mits je een beetje handig bent met klussen en elektronica natuurlijk.

Netflix gaat de knop -nog- niet kant en klaar verkopen. Op de website van de streamingdienst staat een stappenplan hoe je zelf de knop in elkaar knutselt. Enige kennis is dus wel een vereiste. In de knop zit een print verwerkt die verbinding maakt met andere apparaten in je huis. Zo is het apparaatje in staat je telefoon in vliegtuigmodus te krijgen en je tv in de juiste stand te zetten om Netflix op het scherm te toveren.

In de stop-motion video hieronder zie je een korte how-to hoe je het apparaatje in elkaar zet en wat het precies doet.4 reacties

Echt weer iets voor die overdreven Yanks.
Ze hebben ook banken met koelkasten erin en jawel.. Bekerhouders.
Ik neem aan dat ze bij Thuisbezorgd.nl nu al zitten te tikken aan de code om dit met hun systeem te laten werken.
Is die “een print” niet gewoon een raspberry pi (een complete computer)?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).