Druk op Elon Musk’s belachelijke miljardenbonus van Tesla

Auteur: , 1 Reactie
Hij weet dat ie veel geld heeft, daarom lacht hij zo

Kelderende Tesla-aandelen zetten de miljardenbonus onder druk.

Elon Musk is natuurlijk het paradepaardje van zijn wereldberoemde Tesla onderneming. Het genie, de eindbaas en tevens waarschijnlijk verantwoordelijk voor de eerste mens op Mars verdient daarom een aardig zakcentje, maar of hij in de komende tien jaar nog in de top 50 rijkste mensen op aarde gaat komen, is de vraag.

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse entrepreneur kreeg twee weken geleden groen licht voor een bonuspakket van maar liefst 2,6 miljard dollar over een periode van zo’n 10 jaar. Bij een waarde van Tesla van $100 miljard krijgt hij het eerste deel van de beloning en bij iedere $50 miljard extra komt er wederom een kersje op de taart.

Aandeelhouders mochten stemmen over de beloning en al snel begon het wat te rommelen bij het miljardenbedrijf. De meerderheid wilde Musk verder aan het bedrijf binden, mede omdat hij zo nauw verbonden is met de autofabrikant. Tegenstanders vonden de bonus buitensporig. Aandeelhouders waren niet de enigen die het bonuspakket een beetje veel vonden, want na de toezegging van het plan kwam het beursgenoteerde bedrijf in de problemen. De waarde van Tesla op de beurs verdampte in een paar weken tijd met zo’n 20% naar ‘nog maar’ ruim $40 miljard dollar. Het moge duidelijk zijn, het verliezen van een vijfde van de waarde van een bedrijf doet pijn.

Musk zelf was niet onder de indruk van de ogenschijnlijk unanieme afkeer tegen zijn toekomstige kapitaal. In de onderstaande Tweet (gepost op 1 april) zegt hij dat Tesla ondanks grote inspanningen failliet is gegaan. Zo failliet, dat je het bijna niet zou geloven.

Met ruim $18 miljard dollar op zijn bankrekening is Musk een van de rijkste mensen op aarde, maar hij haalt de top 50 voorlopig nog niet. Sinds het begin van het jaar verloor hij namelijk met de kelderende aandelen van Tesla bijna $2 miljard. Ach, ik verloor laatst een briefje van €5 euro en kon daardoor een dag niet eten. Perspectief, hè.

Meer over de ‘nog net niet failliete’ topman van Tesla en SpaceX lezen? Check hier alles over een van Musk’s andere stunts; een Tesla in de ruimte. Of wat dacht je van een vlammenwerper van The Boring Company. En moge het nog niet duidelijk zijn, ik ben fan van Musk, dus in dit artikel lees je alles over zijn sarcastische sneer richting Facebook na het privacy-schandaal.

Foto @Maurizio Pesce/Flickr1 reactie

Tja, het wordt nu lastig ..
Kijk, met bedragen van rustig 100K usd kan iedereen leuke wagens maken die er ook goed uitzien en werken.
Als je dan productie moet gaan draaien voor iets voor de gewonere man (35-50K usd !!!!!!!!! ) dan wordt het schijnbaar lastiger.
Laat staan als je zoiets moet maken voor de arbeider die normaliter in de USA een auto koopt van 12k-24K usd.

Je zal maar een tesla hebben en de boel gaat echt failliet, dan is het einde Superchargers, en wellicht einde rijden want zonder online data, updates en dergelijke houd het denk ik snel op.
Dit laatste weet ik niet zeker maar het kan zo maar afgelopen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).