Dubai: stap aan boord van een drone en laat je rondvliegen

Dubai: stap aan boord van een drone en laat je rondvliegen
Het toeristenmekka wordt nóg leuker.

Dubai is als de Efteling, maar dan in het groot. Je hebt er onder andere bizarre winkelcentrums, idioot luxe hotels en je kunt er skydiven. De stad in de Verenigde Arabische Emiraten komt in de nabije toekomst met een nieuwe attractie. Het zal mogelijk zijn om aan boord te gaan van een levensgrote drone. Het vliegende apparaat brengt je vervolgens naar een andere locatie.

Het Chinese EHang is verantwoordelijk voor het leveren van de pods. De drones kunnen één passagier met een maximaal gewicht tot 100 kilogram vervoeren. Het meenemen van bagage zal ook mogelijk zijn, hetzij in beperkte vorm. De vliegende machines kunnen ongeveer een halfuurtje in de lucht hangen en hebben een actieradius van 50 kilometer. De topsnelheid van de drone bedraagt 160 km/u. De autoriteiten in Dubai hebben echter aangegeven dat de maximumsnelheid zal worden gelimiteerd tot 100 km/u.

De stad heeft al enkele tests uitgevoerd met de drone. Het ministerie van Transport heeft op YouTube een promovideo gedeeld over het concept. Het filmpje kun je hieronder bekijken.

[gv data=”a5Q2W0r5e-s”][/gv]

Eén reactie

  1. Gaaf! wel even wachten tot de wieken stilstaan met in/uitstappen anders ben je een stukje korter;)
    Vraag me wel af hoe air traffic control oid met dit soort dingen omgaat, en hoe ze elkaar zien/ontwijken aangezien dit als het populair wordt een soort nieuwe taxi dienst kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *