Dubai wil rijbewijzen gaan afleveren met beveiligde drones

Vliegende drone
Drones gaan het helemaal maken in Dubai. Als het aan de regering van de Verenigde Arabische Emiraten ligt, gaan de kleine vliegmachientjes helpen om de dienstverlening te vergroten. Denk daarbij aan het afleveren van rijbewijzen of medicijnen.

Toekomstmuziek? Nog een klein beetje, want over een jaar moet dit ambitieuze plan realiteit zijn. Een beveiligde “kofferbak” bovenop de drone gaat pas open wanneer met een irisscan en/of vingerafdruk de geadresseerde is geverifieerd.

De drones worden momenteel in Dubai getest. Iets anders dan op bovenstaande afbeelding gaat het om een quadcopter van ongeveer 50 bij 50 centimeter. Uitgebreide technische details zijn niet bekend gemaakt, maar de prototypes zijn in staat op kleine objecten tot 1,5 kilo over een afstand van 3 km te vervoeren met een snelheid van zo’n 40 km/u.

Het plan is ambitieus, maar niet nieuw. We zagen drones immers al de meest uiteenlopende zaken verplaatsen: bier, brieven, worstjes, burgers, pakketjes van Amazon en smokkelwaar. (via: the national)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *