Duiken tot 300 meter diepte met de Exosuit

Duiken tot 300 meter diepte met de Exosuit
Ben je het snorkelen beu en wil je nu wel eens serieuze dieptes verkennen? Deze draagbare onderzeƫr brengt je behoorlijk ver onder zeeniveau.

The Exosuit is ontwikkeld voor onderzoek naar diepzeevissen en hun omgeving. Vanwege de lastige bereikbaarheid weten we nog maar weinig van deze wereld. Onderzoekers zijn vooral nieuwsgierig naar bioluminescentie bij diepzeevissen. Dit is de elektromagnetische straling die een diepzeevis oplicht.

Bioluminescentie kan dankzij de elekromagnetische werking in theorie hersenactiviteit nabootsen. Die kennis stelt wetenschappers wellicht in staat om hersengestuurde machines te creƫren. Of we blij moeten zijn met dit soort Frankenstein-praktijken, dat is een tweede, maar het idee is zeker interessant.

Lekker baantjes trekken op 300 meter diepte zit er overigens niet in. Om te manouvreren tussen de kleine zeemonsters is het pak uitgerust met diverse jets. Een camera op de schouder legt alle diepzeeavonturen vast.

Het pak staat nog tot maart tentoongesteld in New York. In juli dit jaar zal een dappere duiker de Exosuit voor het eerst testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *