Duitse medewerkers van Amazon in staking

Minecraft, maar dan anders
Meer geld willen we allemaal, uiteraard. Maar de Duitse tak van Amazon voegt woord bij daad en is in staking gegaan für ein Bisschen mehr Kohlen.

Meer dan duizend werknemers van de internetwinkel zijn gisteren in staking gegaan. Ze eisen (uiteraard) een hoger loon, en dat hun cao niet langer dat van een logistiek medewerker is, maar dat ze onder retail of detailhandel gerekend worden. Het is nog niet bekend of Amazon van plan is om in te gaan op de eisen van de stakers in Leipzig en Bad Hersfeld.

Veel heeft het bedrijf niet te verliezen door de staking te negeren. Ze hebben een uitgebreid Europees distributienet en kunnen dus makkelijk hun service garanderen, zelfs met de uitval van de twee Duitse vestigingen. Daar komt bij dat er recent twee vestigingen in Polen zijn geopend, wat tot banenvermindering bij de naburige Duitsers zou kunnen leiden.

De vakbond heeft aangegeven dat ze bereid zijn deze staking lang voort te zetten, maar staan altijd open voor onderhandelingen van Amazon. We wensen ze veel succes. Met de naderende kerstperiode hopen we dat iedereen tot een goede oplossing kan komen.

(Via: The Wall Street Journal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *