Duitser opgepakt voor illegaal uploaden 120.000 films

Illegaal downloaden
Honderdtwintigduizend films illegaal uploaden en verspreiden, damn.. daar moet die beste man een hele dagtaak aan gehad hebben?

De Duitse politie heeft gisteren in Schleswig-Holstein een man met de nickname “Hologramm” opgepakt, die wordt verdacht dat hij de afgelopen 5 jaar zo’n 120.000 films illegaal heeft geüpload en verspreid. Dit deed hij via sites als kino.to, Movie2k en kinox.to.

Filmportaal kino.to werd 2 jaar geleden al offline gehaald, maar de politie had wat tijd nodig om deze man in de kraag te vatten. Hoe de politie precies tot het aantal van 120.000 films is gekomen vertellen ze niet, maar iets zegt mij dat het uploaden van 1 film naar meerdere servers wordt gezien al meerdere films. 120.000 verschillende films lijkt mij rijkelijk veel.

Wat voor strafeis de Duitse justitie in gedachten heeft is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld niet mals zijn. (via: lvz-online.de)

Eén reactie

  1. …lijkt me inderdaad dat de aantal uploads per film ook meetellen; anders hadden ze simpelweg degene met de grootste serveraankoop ter wereld kunnen tracken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *