Duizenden valsspelers in Apex Legends aangepakt

Auteur: , Geen reacties
Duizenden valsspelers in Apex Legends aangepakt

Denk maar niet dat je ongestraft wegkomt.

Niets is zo vervelend als een cheater in een online game. Zeker als ze zo bezig zijn dat je het niet doorhebt. Je denkt met een hele goede speler te maken hebben, maar eigenlijk gaat het om een valsspeler.

In populaire online games is valsspelen niet zonder consequenties. Bij games als Grand Theft Auto: Online kun je op een ban rekenen en je account gaat direct de prullenbak in. Het opkomende spel Apex Legends heeft helaas ook last van cheaters. Gelukkig laten de makers het er niet bij zitten.

In twee weken tijd heeft Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van het spel, 16.000 valsspelende gamers van het spel verbannen, aldus de makers op Reddit. Deze gamers zijn deels op eigen houtje geïdentificeerd en aangepakt. Apex Legends beschikt namelijk nog niet over een in-game rapporteerknop, waardoor spelers niet direct een melding kunnen maken van cheatende spelers. Buiten het spel om kunnen spelers enkel terecht via Easy Anti-Cheat.

Die in-game rapporteer knop gaat er waarschijnlijk wel komen. Het maakt niet uit of je bewijs hebt of niet. Bij het constateren van verdachte omstandigheden kan de ID van een speler doorgegeven worden. Het team achter Apex Legends gaat vervolgens op onderzoek uit om te kijken of er inderdaad sprake is van een valsspeler.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).