Dure Apple AirPods Max geteisterd door condens probleem

Foto @Apple

Gebruikers klagen over extreme condens in de oorschelpen van de dure Apple AirPods Max. Het zou zelfs connectiviteit belemmeren.

Eerder deze maand kondigde Apple de krankzinnig dure AirPods Max aan. De eerste koptelefoon van Apple positioneert zich daarmee in het premium-segment. Niets mis mee, tenzij de gadget bij normaal gebruik zichzelf langzaam vernietigd. Meerdere Apple AirPods Max eigenaren klagen over extreme condensvorming in de oorschelpen, wat langzaam maar zeker voor problemen gaat zorgen.

Apple AirPods Max ten onder aan condens

Meerdere gebruikers melden dat er ontzettend veel condens ontstaat in de oorschelpen van de Apple AirPods Max. Na lang gebruik zou er zich een hoop water ophopen, wat zich uiteindelijk naar de drivers beweegt. Er zijn ook al meldingen gemaakt over connectieproblemen, veroorzaakt door interactie met water.

Nu is er ogenschijnlijk een hele simpele oorzaak voor het probleem. De oorschelpen lijken niet goed geventileerd te zijn, waardoor waterdamp niet goed kan ontsnappen. Maar er is meer aan de hand.

De meeste koptelefoons gebruiken namelijk plastic en/of stof aan de binnenkant van de oorschelpen. Apple, het premium beest, gebruikte daarentegen metaal. Dat blijft in theorie beter koel na langer gebruik, maar het nadeel is dat waterdamp daar dus heel gemakkelijk op condenseert.

Ook dat was nog niet eens zo’n gigantisch probleem geweest als de Apple AirPods Max niet zo kwetsbaar waren voor condens. Zoals veel concurrenten hanteert de headset een waterbestendigheidsrating van IPX4, ofwel, de gadget kan wat waterspetters aan. Maar zodra dat aan de binnenkant van het apparaat plaatsvindt, wordt het sowieso lastig.

Hoe dan ook, Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem. Het is ook nog niet duidelijk hoeveel gebruikers precies getroffen zijn door het probleem.

Nog geen reacties

    • Hahah sowieso niet fris, maar ook al zweet je niet, dan creëer je door je lichaamswarmte altijd wat waterdamp (zonder viezigheid) in zo’n afgesloten ruimte. Wat de vloeistof ook is, het is niet goed voor de headset!

      • Roep het al jaren …. eerst eens googlen …
        dit is namelijk redelijk veel voorkomend en al jaaaaaren bekend. Warmte en natte zweetoortjes is nu eenmaal een groot nadeel van over ears.

        Sony bijvoorbeeld :

        If the proximity sensor part inside the left unit housing gets fogged up or there are water droplets on it due to CONDENSATION or humidity from SWEAT, etc., wearing detection may not work properly. When the sensor part is fogged up or there are water droplets on it, leave the proximity sensor part facing up until the moisture disappears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *