Durft Elon Musk de reis naar Mars zelf wel aan?

Auteur: , Geen reacties
Elon Musk wil ook zelf naar Mars

Elon Musk heeft het er al tijden over dat hij een kolonie wil stichten op Mars, maar als het aan hem ligt is hij er zelf bij.

In een interview met Axios laat Musk weten dat de kans 70 procent is dat hij zelf mee gaat naar Mars. De Tesla-baas stelt dat er recent een aantal belangrijke ontwikkelingen geweest zijn die leven op Mars daadwerkelijk mogelijk zouden moeten zijn. Musk heeft al eerder laten weten dat de reis naar Mars vermoedelijk een enkeltje is, maar daar staat hij dus zelf ook voor over.

Ook niet onbelangrijk: Musk vindt niet dat de reis naar Mars alleen voor rijken weggelegd moet zijn. Hij zoekt vooral mensen die het avontuur aan willen gaan, want in eerste instantie draait het er vooral om een basis op te bouwen en moeten de Mars-bewoners overleven onder zware omstandigheden.

De ontwikkelingen die Musk eerder beschreef zouden vooral gaan over voeding, verblijfplaatsen en stroomtoevoer. Dat zijn natuurlijk drie belangrijke elementen die een langer verblijf op Mars mogelijk moeten maken, dus laten we hopen dat Musk zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Ook voor zichzelf.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).