Dus toch. Blackberry voor $4,7 miljard van de beurs geplukt

Nee, we hadden geen betere foto voorhanden
Yo BB-aandeelhouders. Even opletten graag. Blackberry wordt van de beurs getrokken en voor ieder aandeel dat je nu nog hebt krijg je straks 9 dollar. Kassa! Oh nee, wacht.

Na een grootse ontslagronde bij het tanende Blackberry is het nu tijd om van de beurs te verdwijnen. Een consortium dat geleidt wordt door het Canadese Fairfax Financial heeft letter of intent agreement getekend waardoor niets ze nu in de weg staat om het bedrijf voor 4,7 miljard dollar in handen te krijgen. Fairfax had overigens al 9,9 procent van de aandelen in handen.

De aandelenhandel in Blackberry (BBRY) inmiddels stilgelegd:

Die 9 dollar per aandeel is overigens een schijntje vergeleken met de hoogtijdagen van Blackberry, toen het bedrijf op 75 miljar dollar werd geschat. Als de overname doorgaat, en er in de tussentijd geen hogere biedingen binnenkomen, kan het onder leiding van Fairfax doorgaan met de eerder aangekondigde lange termijn-stategie. Ofwel: géén mobieltjesgedoe voor consumenten, wel een focus op de zakelijke markt. En voor diegene die zweren bij een fysiek toetsenbord natuurlijk.

De overname door Faitfax betekent overigens ook dat Blackberry-oprichter Mike Lazaridis achter het net vist. Die was namelijk ook van plan om het complete bedrijf over te nemen, maar hij heeft nu de tijd om zich op supercomputers te richten met zijn bedrijf Quantum Valley Investments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *