Duurste iPhone ter wereld kost 11,8 miljoen euro

Duurste iPhone ter wereld
Wat je hier ziet is niet alleen de duurste iPhone ter wereld, maar ook gelijk de allerduurste telefoon ter wereld. Een zakenman uit Hong Kong leek het wel aardig om zijn iPhone 5 te laten verbouwen tot dit juweeltje, met een astronomisch prijskaartje.

Het verzoek van de zakenman kwam 1,5 jaar geleden binnen bij Stuart Hughes die wel vaker goud en diamanten had aangebracht op iPhones, iPads en andere gadgets.

Meest in het oog springend is de zwarte diamant van 26 karaat die dient als home button. Deze bijzondere diamant was al eeuwenlang in de familie van de opdrachtgever, de waarde van alleen deze diamant ligt op 11,1 miljoen euro.

Het verbouwen van de iPhone nam maar liefst 9 weken in beslag. Naast de zwarte diamant zijn er in de rand ook nog eens 600 witte diamantjes verwerkt. Aan de achterkant is het Apple logo opgebouwd uit 53 diamanten.

De complete behuizing van de iPhone is van goud gemaakt, het is dus geen los frontje. Ook is het glas van het scherm vervangen door saffier. Er is zo’n 135 gram goud in deze telefoon verwerkt.

Hughes schat de waarde van deze telefoon op zo’n £10.000.000 (11.768.860 euro), maar omdat de opdrachtgever zelf het meest waardevolle onderdeel heeft aangeleverd ligt de rekening natuurlijk een fors stuk lager.

[lg_folder folder=”0_Divers/Duurste_telefoon_ter_wereld/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. With money to burn is the sky the limit.. en hem dan in de plee laten vallen of op straat laten ketsen.. springt er zo’n diamantje af.. schade 3 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *