Duurste Samsung Galaxy S10-model krijgt rare achterkant

Auteur: , 1 Reactie
Elegant en van keramiek??

Bijzonder bros of steenhard? Het is in elk geval redelijk nieuw.

De laatste dagen leren we steeds meer over de aankomende Galaxy S10-lijn, waaronder dat het zal gaan om een viertal edities. De duurste van die vier, waarschijnlijk getiteld Galaxy S10 Beyond X, krijgt een hele rare achterkant.

Niks plastic, metaal of (zoals veel high-end toestellen) glas; de Beyond X zal worden uitgerust met een keramische achterkant. Jazeker, waar de voorgaande S9-lijn en waarschijnlijk de Beyond 0, 1 en 2 met een achterkant van gehard glas werden geleverd, krijgt de Beyond X een speciale rug.

Nu, keramiek doet mij direct denken aan aardewerk of zo’n speciale kookplaat, maar een korte Google-sessie onthult dat de term ontzettend breed is. Het is een materiaal dat – door middel van een hitte-behandeling – is samengesteld uit twee materialen, één non-metallisch en de ander kan wel of niet metallisch zijn.

De achterkant hoeft dus niet zo bros en breekbaar als porselein te zijn; er zijn vele verschillende soorten keramiek en de samenstelling en productie van het materiaal kan veel invloed hebben op de hardheid ervan. Dat neemt niet weg dat ik er mijn bedenkingen bij heb. Er zijn namelijk twee andere smartphonefabrikant die wel eens zo’n achterkant hebben gebruikt: Xiaomi en Essential Phone.

Je bent geen gekkie als je denkt dat keramiek hoe dan ook behoorlijk bros is; het is zo hard dat een goede klap ook gelijk fataal kan zijn, vergelijkbaar met glas. Onze grote vriend JerryRigEverything testte de Xiaomi Mi Mix met keramisch frame (dus niet slechts de achterkant) en concludeerde een aantal dingen. Enerzijds is de keramiek ontzettend hard en krast het bij een level 8 object, in tegenstelling tot de leven 6 van glas. Maar, laat je hem van zo’n 60 centimeter vallen, dan is het frame blijvend kapot.

We zullen nog een paar maanden moeten wachten totdat Samsung alles over de Beyond X onthult, maar je zit hier hoe dan ook goed voor allerlei previews en geruchten. Tot dusver weten we dat het high-end bakbeest een 6,7-inch scherm krijgt en zal worden uitgerust met de belachelijke hoeveelheid van 6 camera’s, waarvan de twee selfiecamera’s waarschijnlijk ín het scherm zitten. Verder krijgt de S10 een extra goede, ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm.1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).