Duurt switchen tussen iPhone apps lang? iOS 13.2 is het probleem

RAM problemen
iOS 13.2 lijkt problemen met RAM te veroorzaken.

Als je lekker op je iPhone aan het priegelen bent en je hebt plots het idee dat reeds geopende apps verdwenen zijn, dan kan dat kloppen. Naar verluidt heeft de nieuwste versie van Apple’s iPhone besturingssysteem (alsmede iPadOS 13, dat eerder iPads brickte) een wel heel agressieve RAM cleaner.

Apple heeft met de 11-serie deels een upgrade gegeven aan de hoeveelheid werkgeheugen in een iPhone (met sommige instapmodellen nog steeds achtergebleven op 4GB). Die 4 of 6GB blijkt volgens MacRumors daarentegen tegenwoordig niet meer genoeg te zijn. iOS 13.2 zou een veel te agressieve ingebouwde RAM-manager hebben waardoor pagina’s en apps meer dan eens weer herladen moeten worden, terwijl ze reeds geopend zijn.

Dit kan behoorlijk irritante uitwerkingen hebben. Als je bijvoorbeeld op YouTube midden in een filmpje zit, maar een appje krijgt via iMessage en dus even van app verwisselt, kan iOS YouTube al uit de RAM verwijderd hebben. Switch je vervolgens terug, dan moet je de pagina weer opnieuw laden en begint het filmpje van vooraf aan.

Het switchen tussen apps kan er dus voor zorgen dat je al je ‘progressie’ kwijt bent geraakt en dat moet niet het geval zijn, zelfs niet met 4GB RAM. Het openhouden van een YouTube-filmpje kost immers heus niet enkele gigabytes aan werkgeheugen; eerder enkele megabytes. Apple heeft nog niet op het probleem gereageerd.

Lees ook: Apple iOS 13 adoptie gaat weer keihard, iPad loopt achter

Nog geen reacties

    • @turbobrick: Je opmerking gaat weer nergens over zoals gewoonlijk. Sneu ook.

     Ow en ja … heb hetzelfde probleem sinds 13.2. En ja …. is bij ander OS inderdaad ook zo dat er in de eerste maanden bugs naar voren komen. Doe ff android 10 bug googlen slimmerd

     • @dgh74: Iets Sneu noemen en ondertussen indirect toegeven dat het wel zo is dat er iedere keer na een release issues zijn. Je bent het zo gewend (en is dus ook al jaren zo) dat je het prima vind schijnbaar.
      Omdat mischien een ander OS dat ook heeft dan is het gewoon okay ..
      Ja wat een logica.

     • @turbobrick: aha … turbotrump en zijn conclusies en verdraaien.

      Hoezo indirect ? Ik zeg je … ik heb er ook last van sinds 13.2. Hoe direct wil je het hebben ?? Waar haal je vandaan dat ik het prima vind ? Waar zeg ik dat dat ? De enige bug die in 99% van de gevallen geen bug is … is de batterij bug na een release. Ook bij IOS 13 een hoop blah blah van “de geleerden” … maar uiteindelijk niets aant handje.

      De rest zijn bugs. En die zitten in iedere release. Al sinds de eerste IOS release ( waar bergen bugs in zaten ).

      Wanneer ik vergelijk met andere OS-en heeft dat niets te maken met beter of slechter. Waar ik tegenin ga zijn sites en sneue types als turbotrump en ffw88 en nog wat meelopers. Die amper reageren op een schadelijke android bug … maar blaten over een ( zeer irtitante ) maar vaak ( niet altijd ) onschadelijke IOS bugs. Selectief posten .. selectief blaten.

      En ja overal zitten bugs in. Er storten vliegtuigen door neer en er crashen autos door. Allle games en apps hebben bugs. Zie al je app updates in ios / android. En dat zijn relatief kleine apps … RELATIEF makkelijke apps … en relatief makkeijk zonder bugs uit te brengen … en toch hebben ze bugs. Dus ja … ook IOS heeft bugs.

      Zoals ik je vaker heb proberen uit te leggen … ik probeer te relativeren. Wanneer jij en je paar meelopers blaten over schandelijke ios bug en apple sucks … dan geef ik je slechts wat android voorbeelden. Meer doe ik eigenlijk niet … en zie al je flame en commentaar. Sneu … inderdaad

     • @dgh74: Jij relativeerd wanneer het je uitkomt.
      Ik zeg dat de Software van Apple al tijden niet meer wat het geweest is en jij bestrijd dat steeds.
      Ondertussen geef je aan dat er altijd bugs waren en zijn.

      Nou ik denk dat het de jaren veel erger is geworden en dat er ook veel meer bugs inzitten die in dit stadium niet mogen voorkomen.

      Jij wijst als een kind dan ook direct naar anderen.
      En dat terwijl Apple altijd het verschil maakte juist op het software vlak door software te maken dat gewoon werkte ! Dat maakte het verschil voor het geval je het niet wist.
      Hardware was nooit super bijzonder want al decennia lang is dat nooit de top geweest, Niet met computers, laptops, en ook zeker niet met smartphones.
      Het was de uitmuntende (meestal) design met de zeer goede en stabiele software die het verschil maakte, en dat steeds meer een compleet eco systeem vormde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *