Dynamisch braille-display dé uitkomst voor blinde mensen?

Braille display
Een scherm dat de gevoelige puntjes tevoorschijn kan toveren en weer doet verdwijnen. Ideaal om de juiste woorden en zinnen tijdelijk te communiceren met een blind of slechtziende persoon.

Hoewel steeds meer apparaten met de stem bediend kunnen worden, hebben tekst en handelingen toch vaak de voorkeur. Ook onder de blinde en slechtzienden. Zo bestaan er al e-books met braille, maar wat als je een tablet of computer zou hebben met een dynamisch display?

Drie onderzoekers aan de Universiteit van Michigan werken aan zo’n speciaal scherm. De displays moeten betaalbaar en bruikbaar worden voor consumenten. Via pneumatische technieken en microvloeistoffen verschijnen aanraakgevoelige bubbels op het scherm. Bij aanraking kunnen deze dynamisch veranderen, zodat de gebruiker complete zinnen kan lezen.

De techniek is behoorlijk vooruitstrevend. Met dit concept heeft het apparaat de vorm en het gewicht van een doorsnee tablet. Een consumentenversie zit er voorlopig echter nog niet in. De onderzoekers denken nog wel een paar jaar nodig te hebben om het display verder te ontwikkelen.

[gv data=”0fIg4rI4cDw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *