E-commerce in Europa blijft groeien

E-commerce Europa
Sinds 2010 heeft ons continent de grootste e-commerce markt van de wereld, en deze blijft stijgen. Deels ook door de opkomende m-commerce.

Deze m-commerce – online aankopen via smartphones – is vooral in West-europa bepalend voor de groei. Zo werd in de Scandinavische landen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk maar liefst 10 tot 15% van alle online aankopen via een smartphone geplaatst. Op het web blijft de online markt bij ons West-Europeanen echter ook groeien; 70 to 80% van de internetgebruikers zijn tevens online koper. En dan verbaast zijn dat bepaalde winkels de deuren moeten sluiten?

Maar de stijging is ook te verklaren door de opkomende online markt in Oost- en Zuid-Europese landen. De online grootuitgevers in Europa zijn Verenigd Koninkrijk (€96 miljard), Duitsland (€50 miljard) en Frankrijk (€45 miljard). Check de infographic voor uitgebreide stats op de Europese e-commerce in 2012. (via: B2C Ecommerce Rapport 2013)

Inforgraphic E-commerce Europa

Eén reactie

  1. En water is nat 🙂 Ja natuurlijk blijft het groeien, hoewel sommige branches volledig offline zijn weggevaagd. Hoe veel reisbureaus zijn er nog? Ik vind dat persoonlijk de branche waar je het beste ziet hoe snel veranderingen kunnen gaan.

    Faillissement Freerecordshop kwam bijvoorbeeld niet perse doordat we onze LP’s en cassettebandjes online gingen kopen 😉 De producten die zij verkochten zijn gewoon achterhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *