E3 2017 is ten einde – Dit zijn de cijfers

Auteur: , Geen reacties

E3 2017 trok ruim 30 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

De E3 is de grootste gamebeurs ter wereld. Ieder jaar (in juni) worden talloze nieuwe games, details en beelden onthuld op de beurs in Los Angeles. Dit jaar bezochten ruim 60.000 gamers en gamejournalisten het evenement. Dat niet alleen, miljoenen gamers bekeken alle gekkigheid ook nog eens live via de streams. Dit zijn de cijfers van de meest recente E3.

Bezoekers
Entertainment Software Association, de organisator van de E3, meldt in een blogpost dat het evenement dit jaar met 68.400 bezoekers ruim 30 procent meer mensen over de vloer had dan het jaar daarvoor. Dat heeft te maken met het feit dat de E3 – in tegenstelling tot vorig jaar – ook voor consumenten open was. Kaartjes gingen voor zo’n €250 euro over de toonbank.

Sinds 2006 is de beurs alleen beschikbaar geweest voor journalisten. Zo verwelkomde de beurs de laatste jaren ongeveer 50.000 bezoekers. De immense stijging heeft dus onder andere te maken met een grote hoeveelheid fans (15.000 gamers) die uit eigen interesse langskwamen.

Stands
Bijna 300 ontwikkelaars, designers en andere makers toonden dit jaar hun producten op de beursvloer, bijna de helft daarvan toonde iets dat met VR te maken had. Volgens hetzelfde bericht werden er zo’n 2000 verschillende producten getoond. Ruben maakte een lijst van de tofste Sony-onthullingen en hier vind je een greep uit de vele toffe games die aangekondigd werden.

Volgend jaar zal de E3 wederom plaatsvinden in de Los Angeles Convention Centre. Van 12 tot 14 juni kunnen gamejournalisten en gamers zelf weer al het nieuws rondom de tofste games verwachten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).