E3-update: nieuwe hardware, software en spellen voor Xbox bevestigd [video’s]

microsoft-xbox-e3-bekendmakingen
Deze keer geen halve mitsen en hele maren, maar keiharde bevestigingen.

Microsoft kondigde gisteren tijdens haar persconferentie tijdens gaming-beurs E3 de ontwikkelingen voor de Xbox aan. Het werd een aaneenschakeling van verrassingen. Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij.

Opvolger Xbox One met Project Scarlett bevestigd
Het is definitief, de opvolger van de Xbox One ligt voor kerst 2020 in de winkels. Onder de naam Project Scarlett werkt men aan een heus powerhouse. De belangrijkste specificaties? 8K gaming, framerates van 120fps in games en ray-tracing. Je kan alvast aan jouw verlanglijstje beginnen. Onderstaande video brengt je alle details.

[gv data=”-ktN4bycj9s”][/gv]

Ook xCloud bevestigd
Vooruitlopend op de nieuwe hardware lanceert Microsoft streamingplatform xCloud. Vanaf oktober kan je jouw Xbox One inzetten als xCloud-server. Daarmee kun je onder meer jouw controller op andere platformen gebruiken.

Elite series 2 controller
Als we het dan toch over controllers hebben mag het nieuws dat de Elite series 2 controller eraan komt niet ontbreken. Volgens de aankondiging komen er 30 nieuwe manieren van spelen beschikbaar, die het spelniveau op moeten krikken. Als voorbeelden worden optimalisatie van de duimcontroller, een batterijduur van 40 uur en haast onbeperkte connectiviteit genoemd. Ook gaf Microsoft een trailer vrij.

[gv data=”SYVw0KqQiOI”][/gv]

Releasedata Gears 5 en Hello Infinite gepland
Naast updates over hardware, software en controllers waren er ook genoeg updates over games te melden. Zo komt Gears 5 vanaf 10 september beschikbaart. Hello Infinite laat op zich wachten, deze wordt tegelijk met Project Scarlett uitgebracht. Van Gears 5 gaf men ook een trailer vrij.

[gv data=”ErqsgG0HRR8″][/gv]

The Elden Ring bevestigd
We meldden al eerder dat de plannen van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin voor een game gelekt waren. Nu blijkt het lek correct, want Microsoft bevestigt The Elden Ring. De trailer duidt erop dat het precies het fantasy-spektakel wordt dat je van deze samenwerking mag verwachten.

[gv data=”Lls6Gdua_XY”][/gv]

Klassieker Microsoft Flight Simulator komt terug
De flight simulator is een klassieker in de gamers-wereld. Microsoft haalde de stofdoek te voorschijn en trok de klassieker uit de mottenballen. Volgend jaar kan je vanaf jouw pc weer een flinke hoeveelheid vliegtuigen besturen. Enjoy the Flight!

Releasedate Cyberpunk 2077 bekend
Dat Keaunu Reeves de hoofdrol zou spelen in deze game was al bekend. Nu weten we ook dat je de game vanaf 16 april 2020 (en dus niet, zoals verwacht, in 2019) kunt spelen en alvast deze trailer kunt bewonderen.

[gv data=”qIcTM8WXFjk”][/gv]

de lente brengt Minecraft Dungeons
Vorig jaar baarde Microsoft al opzien met het voornemen om een opvolger van het legendarische Minecraft uit te brengen. Het is nu bekend, Minecraft Dungeons komt in de lente van 2020 uit. Alle gelegenheid voor een nieuwe trailer, dus alsjeblieft…

[gv data=”G0yh51p9P80″][/gv]

Blair Witch komt eraan
Deze game die gebaseerd is op kaskraker ‘The Blair Witch Project’ laat met de uitgebrachte tijden de lugubere werkelijkheid van Silent Hill herleven. Vanaf 30 augustus kun je jouw grootste angsten op de proef stellen.

[gv data=”bdTB4YNvOps”][/gv]

Bombardement bekendmakingen pas het tipje van de sluier
Aan de bekendmakingen kwam maar geen einde. Zo werd bekend dat sci-fi liefhebbers vanaf 25 oktober hun hart op kunnen halen aan ‘The Outer Worlds’. Als je meer van de combat action bent kun je vanaf 27 juni al in gevecht als Ninja Theory Bleeding Edge op de markt komt. Ook klassieker Battletoads komt terug, al is daar nog geen releasedatum voor bekend. Ook Sega-klassieker Phantasy Star Online 2 is vanaf volgend jaar beschikbaar op Xbox One.

Als laatste ontwikkeling meldde Microsoft dat het de bekende spel-ontwikkelaar Double Fine van Tim Schafer heeft overgenomen. Er is dus ook de komende jaren genoeg moois te verwachten.

Bron: The Verge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *