EA aan fans: ‘overleden’ Battlefield games spelen verboden

Battlefield games
Onze favoriete dictator van de game-industrie zorgt weer voor een prachtig PR-momentje.

Battlefield 2 en Battlefield 2142 liggen inmiddels al heel wat jaartjes achter ons. Desondanks zijn (of beter gezegd, waren) deze twee titels nog erg populair bij honderdduizenden gamers. Vandaar dat het Revive Network Team werd opgezet. Nadat Gamespy namelijk haar deuren sloot, werd het vrijwel onmoglijk om deze klassiekers online te spelen. Het Revive Network Team vulde deze leegte.

Zo hield het niet alleen servers in stand voor de twee spellen, maar voegden ze ook mods toe aan de games en clients. Door deze heroïsche daad kreeg het team al snel fans op het internet. Helaas kan EA het grapje niet waarderen en heeft dan ook ‘vriendelijk verzocht’ (Via Gamer.nl) aan Revive Network Team om haar activiteiten te stoppen.

Het probleem zit ‘m volgens Electronic Arts in het feit dat de groep gebruikmaakt van haar intellectuele eigendom:

“Stop alsjeblieft met het verspreiden van al dan niet bewerkte kopieën van onze game-clients en het gebruiken van onze trademarks, logo’s en artwork op jullie website. Het ding is, jullie websites zijn vrij misleidend, waardoor bezoekers al snel kunnen geloven dat jullie (officieel) verbonden zijn aan EA en wij zijn de enige echte, officiële EA. Wij twijfelen er niet aan dat jullie, als slimme en behulpzame leden van de Battlefield-community, begrijpen dat wij onze IE moeten beschermen.”

Het Revive Network Team heeft haar conclusies moeten trekken en meldt op haar website dat het dan ook de stekker trekt uit haar platform. Ze laten weten dat alle downloads offline zijn gehaald en dat dit eveneens het einde betekent van het Revive Network Team.

Gelukkig voor EA maakt niemand nu meer misbruik van haar intellectuele eigendom. Stel je namelijk voor dat Battlefield 2 en Battlefield 2142-fans gebruik konden blijven maken van niet officiële online diensten die het zelf niet meer aanbiedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *