EA: “Betaalde demo’s waren een systeemfout”

Auteur: , 2 Reacties
EA demo

Er ontstond een kleine rel toen gamers gisteren ontdekten dat ze moesten betalen voor demo's van FIFA en UFC. Electronic Arts (EA) heeft inmiddels gezegd dat het hier om een systeemfout ging.

De demo’s van de twee populaire sportgames bleven wel gewoon gratis op de PlayStation 4, maar op de Xbox One van Microsoft werd ineens geld gevraagd voor deze proefversies. Zo moest je eerst zes dollar neertellen om de FIFA 14 demo te spelen. Een woordvoerder van EA geeft aan dat het een systeemfout betreft, en dat de prijzen binnen de komende 24 uur weer terug worden gezet naar nul euro.

Fifa-demo
Schelden op EA
Veel gamers dachten dat dit de zoveelste manier van uitgever EA was om een centje bij te verdienen. Hoewel de uitgever goed is voor veel populaire gameseries (Battlefield, Dragon Age, FIFA), is er een groot publiek dat iedere kans aangrijpt om hun ongenoegen over de uitgever uit te spreken. Zo won EA meerdere malen de ‘Worst Company in America‘ award.2 reacties

Als je net zoveel voor de demo moest betalen als voor het echte spel, dan is het waarschijnlijk dat het om een fout ging.
Maar waar komt die 6 Euro vandaan? Iemand moet die bewust hebben ingevoerd, dus ik denk niet dat het om een fout ging hier.
Ik gok dat het gewoon een manier was om de reacties te peilen. Het zou mij niets verbazen als ze een paar euro voor een demo gaan vragen. EA is een triest bedrijf dat geen zak geeft om het op de markt brengen van een kwaliteitsproduct. Je kan zeggen dat er te veel op EA word gezeken, maar als je bijvoorbeeld naar battlefield 4 kijkt wat een groot bugfest is, en je dan na gaat dat ze een beta van een nieuwe game introduceren die veel van de zelfde bugs kent en waar ook nog eens allemaal dingen in verwerkt zitten die het tot een verschrikkelijk baggerspel en een aanfluiting voor de battlefield reeks maken dan weet ik genoeg. Ik zie niet in waarom er iemand nog geld uit zou willen geven aan een EA game, het is een drama namelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).