EA Games haalt gênant Guinness World Record

Auteur: , Geen reacties
Dat doet zeer

EA moet de laatste tijd extreem veel door het slijk en dit record is een kers op de zure taart.

De release van EA’s sequel op de reboot van de Star Wars Battlefront-serie was zachtst gezegd niet heel soepel. Tijdens de beta van Battlefront II was er al gigantische haat op EA’s ogenschijnlijke geldharkerij en na de controverse en daarop volgende gigantische impact op de game-industrie is de rol van de afgegleden uitgever nu duidelijk: het is de meest gehate entiteit op forum-platform Reddit.

Reddit-gebruiker amsha was waarschijnlijk gewoon luchtig door het 2020 Guinness Book of World Records aan het bladeren, toen hij een wel heel gênant record ontdekte. Deze post met een walgelijke reactie van EA op een klacht van een gamer leverde de Amerikaanse uitgever het wereldrecord voor ‘meest gedownvotete Reddit-comment’ op. De reactie werd namelijk 680.000 keer met een duimpje omlaag bekroond, wat klaarblijkelijk het meeste in de geschiedenis van het platform is.

De post is een perfecte dwarsdoorsnede van het hele probleem van Star Wars Battlefront II. Een gamer post dat hij $80 voor een game heeft betaald, maar dat hij niet eens Darth Vader kan spelen. Een terechte klacht, want als je de game koopt verwacht je dat je met de hoofdschurk (zelfs de rode draad door de prequels en original trilogy) aan de slag kunt. Maar nee, je moest Darth Vader ‘vrijspelen’ door geluk te hebben met een lootbox.

De reactie van EA is bijna net zo lachwekkend als hun beschrijving van het lootbox-systeem als een een ‘leuk verrassingselement’. Ze noemen het systeem een manier voor spelers om trots en voldoening uit de game te halen. Als gamer zul je daarentegen direct begrijpen dat willekeurig iets toegediend krijgen, zónder verdere invloed van de speler op basis van kwaliteit, doorzettingsvermogen of strategie, alles behalve bevredigend is.

Geen wonder dus, dat de publiekelijk afgeslachte uitgever de meeste donwvotes ooit binnenhaalde op Reddit. Om die ruim 680.000 downvotes in perspectief te brengen: de op één na meest gedownvotete comment op Reddit kreeg maar bijna 89.000 duimpjes naar beneden en in de reactie vraagt de reageerder er letterlijk om, omdat hij (zoals Thanos) balans wil creëren in het universum. Kortom, de comment die slechts 13% van EA’s downvotes kreeg, is een meta-grapje over Thanos. Pijnlijk, EA… Zeer pijnlijk.

Lees ook: Fans boycotten Apex Legends na gierige geldtrekkerijEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).