‘EA ontsloeg topman om weigeren van microtransacties’

EA microtransacties
Is EA van binnen nog rotter dan het lijkt?

Er is de afgelopen week veel te doen geweest rondom de microtransactie-gate van EA’s Star Wars Battlefront 2. De community vond het welletjes toen ontdekt werd dat het spel wel erg veel leunde op het uitgeven van nog meer echt geld om succesvol te zijn. Wat volgde was een storm aan kritiek, waarna EA met haar staart tussen de benen (tijdelijk) microtransacties uit de game heeft gehaald.

Het microtransactietijdperk van EA is echter niet iets van alleen dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan de toffe NFS- en Battlefield-series. Iets minder maar zeker niet slechter is de EA-gameserie Plants vs. Zombies. De oorspronkelijke maker George Fan zou ook gedwongen zijn om microtransacties in zijn game te stoppen, maar weigerde dit en werd ontslagen.

Althans, dat beweert Super Meat Boy-ontwikkelaar Edmund McMillen in een Beartaffy-podcast. Fan is inderdaad ontslagen in 2012 toen PopCap Games over werd genomen en aan Plants vs. Zombies 2 wilde beginnen. Toen is er nooit een officiële reden naar buiten gekomen. Aan IGN heeft George Fan inmiddels laten weten zeer snel een korte verklaring af te geven.

Naast Battlefront 2 heeft EA ook aanpassingen gemaakt aan het lootbox-model van Need For Speed Payback. Of het de community echter tevreden zal stellen, is een tweede. Onderstaande podcast zal daarbij zeker niet helpen. De geruchten over de ontslagreden van George Fan vind je terug rond 41:00.

[gv data=”BWX1ygwYzWc?”][/gv]

5 reacties

      • @lekkaah: Nou dan is de cirkel weer rond en valt alles op zijn plaats.
        Alles maar dan ook alles moet wijken voor maximale winsten en het behagen van de aandeelhouders. Dat je het product naar de klote helpt maakt niks uit.
        De gamers zijn klaar met EA

        • @turbobrick: Bedrijven worden gerunt door mensen en mensen maken fouten.. Je begrijpt hoop ik dat de aandeelhouders hier ook niet echt bepaald blij mee zijn? EA komt hier heus wel bovenop, en over een jaar zijn we het weer vergeten.

          • @lekkaah: Als je een gamer bent dan weet je dat dit al een tijdje speelt en dat het uitbuiten geen foutje is maar een bewuste keuze.
            Je weet dan ook dat steeds meer gamers er klaar mee zijn en EA links laten liggen en dus over een jaar zijn we dit niet even vergeten.
            Natuurlijk verkoopt EA nog genoeg maar we hebben ook gezien dat een MEGA seller als COD gewoon niet meer de aantallen verkocht doordat de gamers er klaar mee waren en het nauwelijks meer kochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *