EA sloopt microtransacties alsnog uit Star Wars Battlefront II

Auteur: , 3 Reacties
Star Wars Battlefront II

Electronic Arts bezwijkt onder de druk van de Star Wars-fans en stopt met microtransacties in Battlefront II.

Je hebt het vast al meegekregen, maar EA probeerde gamers een poot uit te draaien door ze met echt geld te laten betalen voor crystals, de virtuele valuta in Battlefront II. Met deze crystals kun je upgrades kopen, zodat je bijvoorbeeld betere wapens of bescherming hebt dan je tegenstanders.

Dat EA microtransacties toevoegde was nog niet eens het grootste probleem. Het probleem zat ‘m er vooral in dat de balans volledig zoek was. Gamers die wel geld staken in Battlefront II waren zoveel sterker dan hun tegenstanders die dat niet deden dat er in de multiplayermodes geen eerlijke gevechten meer mogelijk waren.

Kleine kanttekening: EA is van plan om de microtransacties later weer in te schakelen. Voor die tijd moet er dan nog wel het nodige veranderd worden, zodat je niet alleen maar kunt winnen als je de portemonnee van EA spekt.3 reacties

Wederom een enorm slinkse manier van handelen. EA hoopt natuurlijk dat de storm gaat liggen, om vervolgens precies hetzelfde weer te gaan doen. Denk maar niet dat die lootboxes ineens puur ‘cosmetisch’ zullen worden.
@jastinissen: Tja, beetje karig van EA. Jij kijkt er pessimistisch naar, maar ik hoop eigenlijk dat ze geleerd hebben van deze gigantische backlash en voortaan geen microtransacties meer gaan implementeren. Ze hebben immers de Star Wars-rechten dus het zou knap klote zijn als je uiteindelijk gelijk blijkt te hebben;)
Ik denk dat deze maatregel grotendeels afkomstig is van Disney. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden van games met een boze community waar werkelijk niets aan gedaan wordt. Een blik op meerdere Fifa-forums (Reddit bijvoorbeeld) en je weet meteen hoe meelevend EA echt is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).