eCam: GoPro-alternatief voor een fractie van de prijs

eCam
Het apparaat heeft ongeveer het formaat en de prestaties van een GoPro-camera, maar kost een stuk minder.

De eCam is uitgegroeid tot een populair crowdfundingsproject op Indiegogo. Dit heeft natuurlijk een reden. De 4K-camera heeft namelijk indrukwekkende specificaties, maar de makers willen slechts 79 dollar vangen voor het apparaat. Dit is opmerkelijk te noemen als je de camera vergelijkt met bijvoorbeeld de speeltjes van GoPro. Actiecamera’s waar je enkele honderden euro’s voor moet neertellen.

De eCam beschikt over een 16 megapixel camera en filmt met 30 fps in 4K. Je kunt er ook vlekkeloos (120 fps) in slowmotion mee filmen. Content opslaan doe je op een MicroSD kaartje. Het apparaat ondersteunt kaartjes met een grootte tot 64GB. De batterij gaat zo’n twee uur mee en net als een GoPro heeft ook de eCam een klein LCD-schermpje. De camera beschikt over Wifi en je kunt ermee onderwater tot een diepte van 30 meter.

De makers hadden als doel om een bescheiden bedrag van 10.000 dollar op te halen via Indiegogo. Daar zijn ze nu met dik 1338% overheen geknalt. Dankzij 1497 backers is er inmiddels al meer dan 130.000 dollar opgehaald. De eCam wordt vanaf oktober geleverd.

[gv data=”lpsaj7ci94U”][/gv]

Eén reactie

  1. De vraag blijft natuurlijk hoe het zit met de kwaliteit van de beelden, want er zijn al genoeg goedkope GoPro clones die het toch allemaal niet halen bij een GoPro. Bv SJCAM, EKEN, Xiaomi, Git, Rich, etc etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *