Economiestudenten frauderen met computertoetsen

Economiestudenten frauderen met computertoestsen
Bijna 400 eerstejaarsstudenten Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam hebben gefraudeerd met computertoetsen.

Dit werd bekend toen docenten ontdekten dat de leerlingen de toetsen sneller maakten dan de docenten zelf, zo meldt Folia Web. Wekelijks wordt er bij de studenten een toets statistiek afgenomen om de kennis te testen. De studenten konden twee keer via de browser inloggen. Omdat ze de goede antwoorden meteen te zien kregen bij een fout antwoord konden ze deze op de andere browser juist invoeren. De toets registreerde dan alleen de goede antwoorden.

De studenten konden zo een 0,5 studiepunt extra verdienen. De examencommisie heeft alle toetsen nu ongeldig verklaard. Of er op andere faculteiten ook gefraudeerd is op de dezelfde manier is niet duidelijk. De examencommissie heeft dan ook een onderzoek ingesteld.

2 reacties

  1. Ik twijfel of er hier eigenlijk wel gefraudeerd is. Er is gewoon gebruik gemaakt van het mogelijkheden systeem. Een systeem dat niet deugde voor het doel waarvoor het werd ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *