Een Android telefoon maken? Dit zijn de regels van Google

Een Android telefoon maken? Dit zijn de regels
Tijdens de patentenrechtszaak tussen Apple en Samsung kwam Google ook ter sprake. Google zou Samsung dan ook financieel ondersteunen mocht er een boete worden opgelegd. Maar waarom zou Google dat doen?

Dit heeft alles te maken met de MADA overeenkomst. MADA staat voor Mobile Application Distribution Agreement, een overeenkomst tussen Google en in dit geval Samsung. Zo’n MADA wordt tussen elke Android-telefoonmaker en Google afgesloten.

Tijdens de rechtszaak kwam deze MADA publiekelijk naar buiten en is dankzij Recode nu voor iedereen te bekijken. In deze overeenkomst staat beschreven wat je moet doen om een Android telefoon te maken. Er staat ook in hoe Google zijn partners helpt mocht er een patentclaim komen.

Een Android telefoon maken? Dit zijn de regels van Google

Mocht je dus interesse hebben om een Android telefoon te maken, dan moet je aan het volgende doen. Zo wordt je verplicht om alle Google applicaties te gebruiken. De zoekmachine moet natuurlijk die van Google zijn en de zoekbalk moet direct naast de standaard ‘Home Screen’ staan.

De MADA stamt uit 2011 en zal daardoor intussen al gewijzigd zijn, maar het geeft wel een kleine inkijk in hoe Google zijn partners verplicht om bepaalde apps te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *