Een Apple Watch is voor oude mannen

Auteur: , 5 Reacties
Apple Watch

En vrouwen en jongeren dan? Daar is de smartwatch vele malen minder populair.

Slechts 14% van de mensen met een Apple Watch om de pols is van het vrouwelijk geslacht en meer dan de helft is boven de 44 jaar. De bezitters van Apples eerste smartwatch zijn behoorlijk ongelijk verdeeld als het aankomt op factoren leeftijd, geslacht, en werk. Dat ontdekte het Amerikaanse bedrijf Wristly via eigen onderzoek.

Apple Watch Diagram

Als je nieuwste technologische gadget vooral wordt omarmd door ouderen, dan heb je als bedrijf een behoorlijk probleem, zou je zeggen. Daar staat dan weer tegenover dat 84% hoger opgeleid is, en bijna de helft werkzaam in de technische sector. Watch-gebruikers zijn ook een stuk meer tech-savy dan de gemiddelde smartphone-bezitter.Opvallend is verder ook dat Watch-bezitters overwegend onder de early adopters vallen te scharen. In totaal omschreef maar liefst 88% zich als (among) the first to try a new product.

De luxe Watch Edition en Watch Hermes blijken alleen een heel select clubje aan te spreken: 0,31% koos voor de Edition en een minieme 0,08% voor de Hermes.

Eindelijk weten we dus wie die dingen wél gekocht heeft: hoog opgeleide, (stok)oude mannen die werkzaam zijn in de technologische sector.5 reacties

Logisch:

– Ding ziet er niet uit, en past dus bij die doelgroep grijze muizen
– Is veels te duur en dus makkelijker te betalen door de groep mensen die doorgaans wel een centje over heeft en de dure periode in hun leven achter de rug heeft.
Omdat je een smartphone ‘krijgt’ met korting bij een abonnement. Een Apple watch moet je gewoon kopen en welke groep heeft geld? Juist
Je kan hetzelfde zeggen van de kopers van dure sportwagens.
Enorm hoog percentage dikbuikige heren van middelbare leeftijd, en ja puur alleen omdat het zich doorgaans kunnen veroorloven.
tja… onder jongeren is het sowieso heel onhandig. op school moet ie uit of in een slaapstand ofzo, bij een toets moet ie af en in je tas. buiten is de kans op beschadiging erug groot.
Toch tegen mijn verwachtingen in. Ook zie ik over het algemeen meer jongeren dan ouderen met een smartwatch. Maar dit geldt dus niet voor de Apple Watch… (schaam me niet dat ik er ook een heb)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).