Een eerste blik op de Samsung Galaxy Note 10

Dit is 'm dan
Dit is ‘m dan.

Eind vorige week publiceerden we een artikel met zo’n beetje alle informatie over Samsung’s aankomende Galaxy Note 10-reeks (yup, reeks). Het enige wat we eigenlijk nog niet weten, is hoe de phablets eruit komen te zien. Laat nou precies dat vandaag uitgekomen zijn.

91 Mobiles en OnLeaks tonen ons namelijk exact hoe het aankomende vlaggenschip van Samsung eruit komt te zien. Uit de renders blijkt dat de gelekte informatie uit het in de lead gelinkte artikel eigenlijk bijna helemaal correct was. Op één aspect na.

De Galaxy Note 10 krijgt namelijk geen speciale Bixby-knop, zoals eerder wel gedacht werd. In plaats daarvan is de buitenkant van het toestel grotendeels glad, met een drietal knoppen aan de linker kant van het toestel voor het regelen van het volume en het aan en uit zetten van het toestel. Zoals al verwacht werd krijgen de toestellen geen 3.5mm headphone-ingang en is de onderkant gereserveerd voor de houder van Samsung’s S-Pen.

Opvallend is tot slot de notch, of het gebrek daaraan. Het was natuurlijk na de Galaxy S10 al te verwachten dat de volgende toestellen in Samsung’s vlaggenschipreeksen ook geen notch zouden krijgen, maar in plaats van een punch-hole camera in de hoek van het scherm, krijgt de Note 10 een gat in het midden van de bovenkant van het scherm.

Verder zullen er naar alle waarschijnlijkheid geen gigantische verrassingen in de Note 10 verwerkt zijn, omdat Samsung doorgaans hun hardware overhevelt van de Galaxy S-serie naar de Galaxy Note-reeks. Verwacht dus in elk geval een Galaxy Note 10 met een Snapdragon 855 chipset, 128GB opslagruimte, 8GB RAM en een in-display vingerafdrukscanner.

2 reacties

  1. Dus er is wel ruimte voor zo’n gigantische pen waar je niks aan hebt, en iets super bruikbaars als een 3.5 mm jack wordt weggelaten… Onbegrijpelijk…

    • @f612s: de pen heb je wel degelijk wat aan maar als je nog nooit in de praktijk met een Stylus hebt gewerkt ontgaat het nut je wellicht (begrijpelijk).
      Het 3.5 mm verhaal heeft niks met geld en ruimte te maken want we hebben al vaak gezien wat bij een teardown de daadwerkelijke ruimte gezien die het inneemt en dat is verwaarloosbaar.
      Het is in dit geval gewoon Samsung die zijn rug niet recht houd en wellicht zijn wireless earbuds wilt ‘pluggen’ … Meer is het niet en als fervente Note gebruiker ben ik ietwat teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *